středa 7. února 2018

Velký test plátynkových masek

Konečně přišel na řadu dlouho slibovaný článek o plátynkových maskách. Ono to testování je docela zdlouhavé, protože jimi nechci zbytečně plýtvat a používám je jen tehdy, kdy je pleť skutečně vysušená a potřebuje trošku vzpružit. Někdy je to jednou týdně, někdy stačí i jednou za měsíc. 

Plátynkové masky používám už léta a jsem ráda, že jejich obliba stoupá a díky tomu jsou také mnohem dostupnější. I když za mě osobně pořád jsou lepší ty asijské, a tak je stejně lepší je objednávat. Dnešní hromádka je spíše náhodná. Původně jsem chtěla demonostrovat to, že na Ebay seženete ty samé asijské masky, co v Sephoře, jen za zlomek ceny. Jenže při tom googlení jsem narazila na zajímavější značky, a tak ve finále tohle nesplňuje žádná z nich, ale není všeho testování konec. Už teď chystám pokračování. 


Vrhněme se však na dnešní hromádku. Je to celkem 5 značek a 12 kousků. Všechny je mám již spotřebované a postupně jsem si zapisovala, jak se mi která zamlouvá. Přece jen je testuji asi od září, a tak bych si sama na ty první už ani nevzpomněla. 



Začněme značkou Skin79, která zaujímá nejpočetnější hromádku. Paradoxně tyto masky seženete levněji na českém eshopu a když jich koupíte takto víc, vyjde vás jedna asi na 35 Kč. Sice tam musíte zaplatit poštovné, ale když ještě něco přihodíte, tak se to dá a ve finále je to pořád nejlevnější varianta. 

Začněme pandí variantou, která je z trochu jiné řady než ten zbytek. Tohle se teď také docela rozmáhá, že plátynko není bíle, ale je na tom namalovaný obličej zvířete. Mě osobně to zase tak nebere, pořád máte na obličeji plátno, takže vypadáte stejně jako strašidlo a hlavně mě při tom nikdo nevidí, takže je mi to fakt jedno. Tohle je navíc pro mě jeden z nejslabších kousků. Vůbec mi nesedí parfemace, která je hodně výrazná, navíc mi přišlo, že to mělo špatný prostřih na rty, a to obvykle nemám s tvarem masek problém. Díky tomu se mi to dostalo i na rty, které následně pálily. Po nanesení zůstane na obličeji hodně lepivé hmoty a je potřeba ji otřít. Výsledek nic moc a tenhle kousek už si skutečně nepořídím. 



Dalších pět kousků pochází z řady Fresh Garden a mají fakt neskutečně nádherné obaly. Už jen kvůli nim je chcete mít. Byť mají všechny obdobný základ, tak se každá chová trošku jinak. 

Glacial Water je naprosto bez parfemace a je hodně chladivá, bude super na léto. Pleť poté trošku lepí, ale vstřebá se to a výsledek takový průměrný. Neurazí, nenadchne.

Aloe je téměř jako přes kopírák, příjemně jemně voní, hodně chladí, pleť zklidní a výsledek tak nějak dobrý. 

Red Ginseng je o chlup lepší. Skutečně z toho jde trošku cítit ženšen, ale není to nic rušivého. Pleť je ve finále skutečně hydratovaná a spokojená. 

Snail obstál na jedničku. Mám u něj napsané, že je nejlepší, ale myslím si, že následné perly ho lehce trumfly. I tak voní příjemně pudrově, vše se do pleti vsákne a následně je neskutečně vypnutá a hydratovaná. Tohle bych si klidně koupila znovu. 

Pearl jsem si nechávala na konec, protože obecně se těch rozjasňujících masek bojím, ale tohle je fakt pecka. Opět krásná nenápadná vůně, tekutina se perfektně do pleti vsákla. Vůbec nebyla ulepená. Kromě toho, že byla hydratovaná, tak byla neskutečně jemná a hebká na dotek. A tento pocit vydržel ještě dva dny. Tento kousek určitě potřebuji znovu. 




Popojedeme dál a podíváme se na dva kousky od značky Nature Republic. Objednávala jsem je na Ebay za nějaké necelé tři dolary. Se značkou už jsem měla dřívějších zkušenost a byla jsem spokojená. Tyto dvě masky mě v tom jen utvrdily.



Bambus má velmi neutrální vůni, na pleti je příjemná a po sundání je veškerá tekutina vstřebaná do pleti a nelepí. Hydratace na jedničku, takže za mě super.

Bambucké máslo je ještě o kapku lepší. Opět voní neutrálně, ale tekutina je bílá. Je jí tam také docela dost a po sundání masky je potřeba zbytek otřít. Vůbec to však nelepí a pleť je výrazně hydratovaná a vypnutá. Tenhle kousek bych klidně brala znovu. 



Značku The Face Shop jsem předtím neznala a brala jsem ji spíše náhodně. Prostě se mi při brouzdáním na Ebay zalíbila. Hezké obaly a příjemná cena, kolem dvou dolarů za kus. Bohužel tedy za mě jsou masky velmi slabé a znovu bych si je nepořídila. 



U Acai Berry mám poznamenané, že smrděla jako staré mýdlo. :-) Prostě takové to, co nejdřív rozmočíte a pak vám několik dní jen tak leží ladem. Tak nějak tak. Maska špatně seděla na obličeji, hlavně v oblasti očí. Tekutina na pleti extrémně lepila, až to bylo nepříjemné. Pleť hydratovaná byla, ale vzhledem k předchozím bodům to bylo fakt málo.

Oliva byla o chlup lepší, smrděla a špatně seděla tedy totožně, ale tekutina samotná byla příjemnější. Do pleti se vstřebala a výsledek byl daleko výraznější. 



Nakonec tady mám ještě dvě masky, které seženete u nás. Jednu jsem dostala ve Fann a jednu v Douglasu a už teď zaboha nevím, kde kterou. :-) Obě při dnech Marianne, tak mi to splývá. 



Cremorlab považuji za vítěze dnešního článku. Ta je neskutečně příjemná. Voní po bylinkách, jako heřmánkový čaj a je neskutečně uklidňující. Tekutina se komplet vstřebá a výsledkem je zklidňěná hydratovaná pleť. Za mě fakt super. Cena je 120 Kč. 

Mitomo maska obsahuje šnečí extrakt a k tomu nějakou super látku pro obnovu buněk. Tato maska je neskutečně nasáklá tekutinou. Odkapávalo to už při nanášení a během působení mi to výrazně zteklo na krk. To se mi ještě nikdy předtím nestalo. Jinak vůně je neutrálně pudrová a na pleti to během aplikace lehounce štípe. Nakonec se musí zbytek tekutiny setřít, ale na pleti to nelepí a výsledek velmi dobrý. Pleť je hydratovaná, vypjatá a výrazně jemnější. 



Plátynkové masky  mě prostě obecně baví. Když potřebuji extra dávku hydratace, vyhovují mi více než běžné masky z pytlíčků či tubiček. Pokud bych měla vybírat z dnešní přehlídky, ta nejvíce mě nadchl Cremorlab a poté perlová verze od Skin 79. A pokud bych to měla vzít obecně, tak u mě stále vedou masky od Missha. A ideálně verze med, shea butter a lotus. A pokud se vám nechce nic shánět a objednávat, tak z drogerie mám nejradši Garnier, růžovou verzi sensitive. 

A ještě jsem samozřejmě nevyzkoušela všechny masky světa, takže už teď se můžete těšit na další díl a další testování.

Co vy a plátynkové masky, používáte je a kterou máte nejraději?

11 komentářů:

  1. Tak tomu říkám parádní podívaná :-) v plátýnkových maskách se taky vyžívám a líbí se mi už ty obaly. Škoda, že ještě nejsou tak dobře dostupné v běžných drogeriích a musí se objednávat online :-( z těchto jsem vyzkoušela ty "zvířátkové" masky od skin 79 :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek. S platynkovymi maskami ještě tolik zkušeností nemám, ale to se snad změní. A právě jsem přemýšlela, zda mrknu na ebay, jestli se nedají sehnat vyhodneji.
    Já se teď naučila používat ty "jednorázové " v pytlickach, člověk toho aspoň vyzkouší víc a na platynka se též více chystám, masky mě baví :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mne najviac vyhovuje textilná od Balei, taká zlatá :) nadšená som z nej

    OdpovědětVymazat
  4. Já víceméně používám hlavně masky v pytlíčcích nebo tubách, z těch plátýnkových jsem měla jsem ty od Garnier a z nich jsem úplně nejásala. Ale určitě si chci nějaké objednat, děkuji za inspiraci:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Také jsem zkoušela stejný kousek jako ty - objednala jsem masky z Aliexpressu a zkoušela a zkoušela až se mezi nimi našla kousky, které jsem prostě musela mít znovu! :) ale ani jednu z tvých jsem mezi nimi neměla, láká mne ale maska s bambuckým máslem :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  6. Taky chci dat ještě šanci těmto maskam a tak mrknu na ali a něco objednam.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojky, pouzivam a je to zavislost. Za mna najhorsie co sa tyka parfemacie, materialu a nuloveho ucinku su od Baley, to je katastrofa. Ta posledna, co som si v zachvate nejakom kupila bola ta limitka No drama lama. To bolo tak nieco smradlave, ze som to po minute vyhadzovala a drhla si tvar asi hodinu :D :D :D Vobec ma nenadchli tie od Kocostar (doniesla som si ich z Norska, ked sa tu este nepredavali), strasne mi vadilo, ake boli neskutocne mokre. Pacili sa mi od Dr.Jart, It´s SKIN a Masque Bar (tie jedine mi drzia ako tak, lebo vsetko je mi strasne velke). Vyskusala som aj Glamglow Gravity Mud a nemam na to uplne nazor zatial. Kladne hodnotim aj kaliskovu revitalizacnu od firmy NUGG, aj ked tu nie som presvedcena o pomere cena/vykon. Kupovala som si to v zlave po vianociach, ked 4-balenie (kazdy kalisok je na jedno pouzitie, ja by som dala aj 2, ale nechcela som to nechavat otvorene) ma vyslo na 10 EUR, povodne stoji 1 kalisok skoro 5 EUR a zas taka bomba to nie je :D

    OdpovědětVymazat
  8. Ja som si v poslednej dobe takéto textilné masky zamilovala. Najviac sa mi pozdávala tá od Holika Holika.
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holika Holika mě taky láká, musím se do nich pustit hned v dalším testovacím díle. :-)

      Vymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. Ach jo, všechny vypadají tak bezvadně! Doporučuji vyzkoušet třeba masky od Misshy, ta je má fakt výborný a člověk může vybírat z široké škály:)

    OdpovědětVymazat