středa 8. března 2017

Nejlepší zimní balzámy na rty

Zima je pomalu za námi, ale ještě tady mám nějaké kosmetické resty a jedním z nich jsou balzámky, které jsem v předešlých měsících hojně používala a které mi mé rty i přes nepřízeň počasí, zanechali ve skvělém stavu. 


Balzámů mám samozřejmě otevřených ještě více, ale tyto čtyři jsou u mě novinkou a také jsem je používala ze všech nejvíc. 

Maybelline Baby Lips

Co by to u mě bylo bez Baby Lips. Neodolala jsem podzimní novince v podobě řady Dr. Rescue, které je ještě o kousek hydratačnější než běžné kousky. Seženete ji ve třech provedeních a zároveň všechny obsahují mentol, takže na rtech i trochu brní. Já jsem sáhla po průhledné variantě a zamilovala jsem si ji stejně jako všechny předchozí Baby Lips v mé sbírce. Myslím, že tohle je moje deváté Baby Lips, ale už jsem mezitím nějaké spotřebovala.



Co se účinků týče, tak si myslím, že je skutečně o kousek lepší než klasické Baby Lips a na zimu je to  fajn věc. I když kvůli mentolu spíše na domácí použití, ven s tím nechoďte, jinak byste měli pocit, že vám rty umrznou. :-) Samozřejmě není to extra silný balzám a když mě začnou trápit šupinky, sáhnu po něčem jiném, ale na běžné denní použití je fajn a já Baby Lips jednoduše miluji. Stojí kolem 80 Kč, ale jde koupit ve slevách i za půlku.

Clarins HydraQuench

Tento modrý balzám od Clarins určitě dobře znáte, protože ho chválí nejedna česká blogerka, a tak i mě zajímalo, jaký bude. Kupovala jsem ho na Notino.cz za asi 400 Kč. Což je o něco příznivější cena, než normálně v obchodech. I tak je to pořád docela dost, ale na druhou stranu, balzámu je 15 ml, takže vydrží věky. 


Nejdříve jsem z něj byla trošku rozpačitá, protože má vazelínový základ, který já v balzámech zase tolik nemusím. Ale jako vždy, řídím se selským rozumem a pokud vidím, že mi produkt sedí, tak nad tím mávnu rukou.

Konzistenčně je to tedy taková typická vazelínová průhledná kašička, která se na rty dobře nanáší a je příjemná. Chuť je taková velmi neutrální. 



Tento balzám má své stále místo v koupelně a používám ho každý den před spaním, protože je to přesně ten ideální noční balzám. Je hutný, dlouho vydrží a na rtech ho s klidem cítíte i ráno po probuzení. Navíc je fakt účinný a už mi nějaké ty prasklinky a šupinky dokázal vyléčit. 

Asi to není úplně ten nejlepší balzám, co jsem kdy měla, ale rozhodně je fakt dobrý a jeho koupě nelituji.

Blistex Tripple Butter

Tohle je docela nováček, prodávat se začal na sklonku roku a já jsem ho dostala od eshopu kupkosmetiku.cz. Cena je kolem 80 Kč a je to takový typický kabelkový balzámek nebo já konkrétně ho mám doma na pracovním stole. 

Je to takový ideální kompromis mezi hutným balzámem a zároveň funkční praktickou tyčinkou do každé nepohody. 



Konzistenčně je hutnější, ale na rtech krásně taje. Můžete si dát jednu letmou vrstvu pro dobrý pocit nebo klidně přejet několikrát a nanést pořádnou dávku hydratace, zvláště, pokud jej chcete nanést přes noc. 

Voní vanilkovo karamelově a mě asi nejvíce připomíná slazené mléko od Dr. Müllera. Je to příjemné, i když občas možná malinko až moc sladké. Vůně i  chuť na rtech nějakou tu chvíli přetrvává.

Jak už jsem ale říkala, je to fajn balzámek a u mě se určitě neztratí. 

Burt's Bees

Na závěr to nejlepší - balzám od slavné značky Burt's Bees. Přivezla mi ho kamarádka z USA a jsem z něj vážně nadšená.

Nenechte se zmást červenou barvou, ve skutečnosti je téměř průhledný a zanechá jen šťavnatý lesklý nádech. Schválně jsem vám ho vyfotila i na rtech. Jinak je velmi lehoučký, hydratační, na rtech neskutečně příjemný. Ihned putoval do mé kabelky, protože je to skvělý parťák, když vás v průběhu dne přestane bavit rtěnka nebo prostě chcete mít na rtech něco neutrálního a primárně příjemného. 



Složení má čistě přírodní a prim hraje především včelí vosk. I chuť je takovou směsí vosku a něčeho sladkého. Asi za to bude moct ta příchuť Pomegranate. Neříkám, že je to nepříjemné, ale pokud si budu balzám kupovat znovu, sáhnu zase po jiné variantě. 

Musím se přiznat, že jsem s ním žádné větší neplechy na rtech neléčila, na to používám spíše Clarins výše, ale zase díky obsahu samých skvělých přírodních věcí si myslím, že by to v případě nouze také zvládl.

Bohužel docela špatná je dostupnost této značky u nás. Našla jsem ho třeba na Notinu.cz, kde se balzámy prodávají zhruba za 160 Kč. Za zkoušku ale rozhodně stojí. 



Spokojená jsem se všemi čtyřmi balzámy a má aktuální péče o rty mi takto vyhovuje. Clarins používám na noc, Burt's Bees během dne a Baby Lips s Blistexem mám doma na stole a tak různě je prostřídávám. 

Jaký balzám dělal v zimě největší společnost vám?

12 komentářů:

  1. Já miluji Blistex Med Plus, je fantastický. Tento nový Blistex mě také láká.

    OdpovědětVymazat
  2. Od chvíle, co jsem vyzkoušela balzámy Dizao, tak už jiné nepoužívám... Nebyl špatný ani jemně zabarvený Sportique, ale Dizao je lepší:o)

    OdpovědětVymazat
  3. Na noc mám Labello v kalíšku a přes den používám Blistex.

    OdpovědětVymazat
  4. Mně pořád nejlépe vyléčí rty zázračný kelímek od Oriflame. Letos v nádherné sladké skoricove verzi. Trhaky na mě bohužel nefungují - Labello v kelímku ještě více vysusi, Babylips také a navíc ty barevné varianty i zvyraznuji supinky. Docela fajn jsou tyčinky od Yves Rocher a Labello modré.

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem nejvíc používala kelímková Labella, mám je ráda. Ten nový Blistex mně od začátku láká, balzámů na rty mám víc než dost, ale konkrétně u tohoto prostě musím zhřešit a pořídit si ho:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Moji zimní pomocníci jsou od Saloos balzám na rty a zázračný kelímek od Oriflame :)

    OdpovědětVymazat
  7. Super článek, rozhodně nějaké zkusím jelikož moje rty jsou suché 24/7 mám pocit :D :)

    -A- from thatismylifeandblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Mne Baby Lips hydratáciou vôbec nevyhovuje, ale aj tak mám doma asi 5 kusov, lebo je to proste must have produkt :D
    A segra používa ten Burt´s Bees a dosť si ho chváli.
    World of Nicol | Narodeninová GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  9. Za mě je bezkonkurenční jednička Carmex. Ať je léto, nebo zima, nic ho nepřekoná.

    OdpovědětVymazat
  10. super fotky. za mě vede blistex, carmex a crazy rumors :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Blistex mám taky osobně moc ráda a soporučuji balzám 100% přírodní od značky Soaphoria

    OdpovědětVymazat
  12. Moc vám všem děkuji za komentáře i mnoho zajímavých tipů.

    OdpovědětVymazat