pondělí 12. srpna 2013

Migliorin: Záchrana pro vlasy?

Po dlouhých měsících konečně nastal čas zrekapitulovat si vlasovou kůru od Migliorin. Ta je určena pro problémy s vypadáváním vlasů a slibuje zastavení tohoto jevu a také růst vlasů nových. Část těchto výrobků jste u mě poprvé mohli vidět v článku o vánočních dárcích. Používat jsem to začala počátkem března a vše dodělala koncem července. Byly to tedy 4 měsíce, plus teď nějaký ten týden po. Což si myslím, že je naprosto ideální doba, protože co se díky kúře nezměnilo doteď, už se asi stejně nedostaví.

Jen ve zkratce dlouhodobý stav mých vlasů. Padají, padají, pak je to chvíli dobré a pak zase padají. Už tak deset let. Bohužel se to projevilo na jejich kvalitě a mám je dost řídké. Vyzkoušela jsem všechny možné i nemožné metody, tabletky, vodičky, šampóny, doktory...problém je ale asi zakopán hodně hluboko a problém jako takový se u mě asi už úplně nevyřeší. Spoléhat můžu akorát tak na to, že to něčím zbrzdím a také doufám, že vědci budou stále vynalézavější v tom, jak vlasy nějak uměle implantovat či je jinak donutit růst. I přes tuto rezignaci ale tedy čas od času zkouším něco dalšího a čekám, jestli to bude mít aspoň nějaký efekt. A tak se ke mně dostal právě i Migliorin




Pro svoji kúru jsem si vybrala tabletky, šampón a koncentrovanou kůru v ampulkách. V nabídce najdete ještě kondicionér a sprej na vlasy. Migliorin sežene v několika málo eshopech a vybraných lékárnách. Najít tu správnou lékárnu byl i pro mě docela oříšek, tak vám to rovnou usnadním a zde je jejich seznam. V každém kraji je jich několik, takže v případě zájmu snad nějakou ve svém okolí objevíte. Šampón stojí 200 Kč, ampule 280 Kč a tabletky (90 Ks) jsou  za 500 Kč. U tabletek jde pořídit ještě i menší nebo naopak větší balení.

Tabletky


Tabletky se berou 2 denně, takže tohle je konkrétně kúra na měsíc a půl. Já jsem nebyla vždy poctivá, občas jsem brala jen jednu, takže mi to vydrželo o něco déle. U tabletek můžu potvrdit ,,vedlejší" účinky na nehty a také pleť. Nehty byly pevnější a méně se lámaly. Po dobu, kdy jsem tento potravinový doplněk užívala, se mi také výrazně zlepšila pleť. Už jsem vám o tom psala před nějakou dobu, že je má pleť lepší a že přesně nevím, co na to mělo vliv. Jenže pak jsem s Migliorin skončila a pleť se zase vrátila do normálu, takže bylo najednou jasno, kdo za tím stojí. Takže pozitivní účinky na pleť mohu jen potvrdit, ale bohužel to tedy trvá striktně po dobu užívání. Poté se to ihned vrátilo tam, kde to bylo. Co se účinku u vlasů týče, nechám shrnutí až na závěr článku. Přece jen za tím stojí kompletní kúra a nedokáži odhadnout, do jaké míry v tom mají prsty jednotlivé výrobky.

Šampón


Jak už to u šampónů bývá, kdykoliv se mi do rukou dostane něco nového, co ještě mé vlasy neviděly, tak je to rázem nejlepší šampón na světě. Vlasy jsem po něm měla krásně lesklé, zbytečně je nezacuchával, nemastil. Byla jsem absolutně spokojená. Jenže jak šel čas a já šampón používala pravidelně, tak si mé vlasy opět zvykly a poslední část lahvičky už bylo hrozně utrpení. Vlasy se mastily téměř okamžitě, byly zplihlé a už to akutně volalo po změně. Tohle však není problém tohoto konkrétního šampónu, to jsou prostě mé vlasy a mám to tak s úplně každým šampónem. Na začátku dobré a postupem času si vlasy zvyknout a začnou přípravek odmítat. Díky bohu za nikdy nekončící nabídku stále nových a nových šampónů.
Jinak tento šampón dost výrazně a těžce voní po bylinkách. Naštěstí to jde cítit jen při mytí, později z vlasů už ne. Klasicky dobře pění, bez problémů se vymývá. Prostě šampón jako každý druhý. Nemám větších výhrad.

Ampule


Tak tohle bylo peklo. :-D Měla jsem dvě balení, takže celkem 20 ampulek (respektive 19, protože jednu jsem omylem rozbila). První čtyři týdny se měly používat 2 krát týdně a poté už jen udržovat kúru a aplikovat 1 krát týdně. Vodička je opět těžký bylinkový mix, navíc v tom plavou drobné částečky (zřejmě prosa, které je ve složení zmíněno). Vodička se aplikuje do suchých vlasů. Co to s nimi ale udělá, raději nechtějte vědět. V popisu je uvedeno, že to má lehké tužící účinky. Ty se však na mé hlavě projevily tak, že jsem měla z vlasů jeden odporný zacuchaný, zplihlý a lepivý motanec. Problém byl v tom, že jste to měli nechat působit co nejdéle, ale ono se s tím nedalo normálně fungovat. Ven s tím můžete vyjít jen tehdy, pokud narvete všechny vlasy pod čepici. Vypadalo to jako měsíc nemyté vlasy. Opravdu nic hezkého. Obvykle jsem to tedy řešila tak, že jsem to dala do vlasů někdy odpoledne, kdy už jsem věděla, že večer nikam nejdu a následující ráno vlasy umyla. 
Přípravek navíc obsahuje alkohol, takže po delším používání to na vlasech bylo znát, že jsou sušší a musela jsem přidat více olejíčku. Já mám vlasy obecně dost mastné, takže mírné vysušení pro mě nebylo velkým problémem. Ale myslím si, že člověku s primárně suchými vlasy by tyto ampule dost nesedly.

Výsledky kúry
První nějakou změnu jsem začala pozorovat přesně po čtyřech týdnech používání. Když jsem si sáhla do vlasů, cítila jsem najednou obrovské množství malinkých pichlavých jehliček - krátkých vlásků, které se tam z ničeho nic objevily. Tuto skutečnost mi potvrdila i má kadeřnice, která si tohoto jevu také všimla. Začala jsem se radovat a těšila se, že mi opravdu časem doroste pořádná hříva.
Po dalších pár týdnech tyto malinké vlásky poporostly a já najednou měla takové ,,roztřepené" vlasy. Prostě to mělo tak tři čtyři centimetry a jak těch vlasů bylo docela dost, tak to tak různě trčelo. Nevypadalo to nejlíp, ale byla jsem ráda, protože jsem doufala, že časem doženou mou normální délku a já těch vlasů fakt budu mít více.
Potom ale nastal zlom a vlasy mi zase po nějaké době začaly padat ve vyšší míře než je normál. Čeho jsem si však všimla, padaly především právě ty krátké vlásky. Takže přesně to, co mi narostlo, záhy vypadávalo. :-(
Po třech měsících používání se opakoval jev z první fáze. Opět jsem v hlavě na dotek pozorovala velké množství krátkých vlásků. Aktuálně se nacházím ve fázi, kdy mi opět trčí všude kolem hlavy, ale také bohužel stále padají. 
Po více než čtyřech měsících to nevypadá, že by se mé vlasy nějak výrazně zahušťovaly. Byť se na té hlavě něco skutečně děje, tak celkový efekt bohužel spíše nulový. Ale jsem ráda, že jsem přípravky měla. Když už nic, tak to problém alespoň na chvíli zmírnilo a něco málo to s vlasy udělalo.

I když zázrak se v mém případě nekonal, nechtěla bych, aby recenze vyšla úplně negativně. Jak jsem psala na začátku, můj problém s vlasy má hlubší kořeny a šampóny a vodičky mi stoprocentně pomoct nemohou. Nicméně jsem jich za svůj život vyzkoušela už velké množství a musím říct, že Migliorin se řadí mezi absolutní špičku, dost možná je to nejlepší věc, co jsem kdy na svoji hlavu nalila. Ty vlasy po tom skutečně začaly růst, a to ve výrazném množství. To, že mi potom začaly padat, je můj problém v mém těle. Pro vás je směrodatné, že to s vlasy skutečně něco umí. 

Migliorin bych proto mohla doporučit těm, kterým prořídly vlasy po nějakém krátkodobém řešitelném problému. Třeba po vysazení antikoncepce, po porodu, chemoterapii atd. Není to samospásné a hlubší problémy to řešit neumí, ale vlasy po tom skutečně rostou a věřím, že někomu to pomoct dokáže. Pokud hledáte nějakou vzpruhu pro vaše vlasy, tak bych vám z té hromady přípravků, co jsem kdy vyzkoušela, doporučila právě Migliorin

Používali jste někdy něco pro lepší růst vlasů? Pomohlo vám to?

12 komentářů:

  1. Tak když jsem se dostala do fáze, že ti začaly narůstat malé vlásky, už jsem málem objednávala, díkybohu jsem to dočetla:D Znělo to skoro zázračně. Já problém s vypadáváním vlasů nemám, přítel ale ano a pomohl mu šampuk od Lush - New - nezkoušela jsi? Dala jsem ho i kamarádce a také si ho chválila;) Já za sebe můžu říct, že jsem po něm měla vlasy nadýchanější a méně se mastící.

    kissabee.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. od tohoto šampuku už mám delší čas malý úlomek na zkoušku. myla jsem si s tím hlavu párkrát, takže nemůžu úplně posoudit, ale zkusím se teď na něj zaměřit a uvidím.

      Vymazat
  2. Woe, neřekla bych, že něco na vypadávání vlasů opravdu zabírá.

    OdpovědětVymazat
  3. Problém s padním vlasů jsem nikdy neměla, dokud jsem nezačala brát antikoncepci.. pak začaly padat ve velkém.. jediné, co mi na čas pomohlo, bylo braní Biosilu z lékárny (do cca 100,-), ale jakmile jsem ho vysadila, vlasy začaly padat znovu.. možná je u tebe taky problém v antikoncepci ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já antikoncepci neberu, takže v tom to nebude. Biosil jsem také zkoušela a také vůbec nic. Občas je to s něčím opravdu těžké. :-(

      Vymazat
  4. já sem měla kdysi velký problem s padáním vlasů, byla sme už opravdu neštastná :( nakonec pomohl až Panthenol (šampon i tabletky), obojí používám do teď a jsem spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten používá moje sestra, především na kůži a nehty a nemůže si ho vynachválit.

      Vymazat
  5. Děvčata a nechybí vám železo?Nechte si udělat krevní rozbor na něj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na nějaký testech jsem kdysi byla a jediná rada byla, ať počkám, až vyrostu z puberty. :-D Od té doby jsem v tomto ohledu na doktory trochu zanevřela. Ale možná to časem s nimi zase risknu.

      Vymazat
  6. Kůra je na stromě, na vlasy se dává kúra, ty chytračko.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojky. Skusala si aj sampon od Nuskinu nutriol. Plus masku? Vraj to ma super ucinky a dokaze to pomoct. Len financne to vyjde drahsie. Drzim palce

    OdpovědětVymazat