středa 24. července 2013

Letní tělové mléko Bioderma

Premiérová recenze na přeslavnou lékárenskou značku Bioderma. Dlouho jsem jí odolávala, ale dnes už od ní vlastním hned tři kousky. A se všemi jsem moc spokojena. Dnes to bude o prvním z těchto krasavců.

Tělové mléko Photoderm After Sun, jak už název napovídá, je primárně určeno jako mléko po opalování. Je vhodné pro citlivou a suchou pokožku. Má zvláčňující a zklidňující účinky. Jako bonus slibuje prodloužení opáleného vzhledu.

V mé sbírce je už někdy od listopadu, kdy mi ho dala kamarádka. Sama bych po něm asi nesáhla. Za prvé kvůli ceně a za druhé se cíleně neopaluji a prodloužení opáleného vzhledu také nepotřebuji, když opálená vůbec nejsem. Ale kamarádka lékárnice mě ujistila, že je to prostě normální tělové mléko, akorát více hydratační a že ho s klidem můžu používat během celého roku. Mé zásoby mazadel jsou ale dosti železné, a tak jsem si ho nakonec nechala právě na léto a nyní už ho používám něco přes měsíc. Mažu se tak 3 - 5 krát týdně, podle času a nálady.



Balení je s pumpičkou, takže není co dodávat, lepší způsob dávkování prostě neexistuje. Maximálně mi to vyhovuje. Je to rychlé, pohodlné a hygienické.

Konzistencí je to spíše lehčí krém, i když není úplně tekutý. Docela jsem tím byla zaskočena, protože tak nějak automaticky jsem počítala s tím, že když to slibuje extra hydrataci, že to bude spíše hutnější a mastnější. Krém se ale jinak moc hezky roztírá, stačí pár tahů a je hotovo. V kombinaci s tím skvělým balením je každé mazání opravdu rychlé a nenáročné.

Parfemace je taková spíše nijaká. Jen velmi slabě v tom cítím onu neidentifikovatelnou vůni, na kterou jsem dříve narazila v krému na ruce od Vichy. Tam jsem ji tehdy označila za exotickou květinu, ale ve finále to asi bude nějaká univerzální lékárenská přísada. :-) Ale zatímco ve Vichy to bylo opravdu moc, v Biodermě je ta vůně velmi vzdálená a pokud nad tím příliš nepřemýšlíte a nerozebíráte to, tak je to prostě bez nějaké výraznější parfemace. Mám k tomu takový neutrální postoj. Sice nemám ráda převoněné krémy, ale zase po něčem lehkém a příjemné to vonět může. Tohle je prostě takové nijaké, ale vyloženě problém s tím nemám.

Mléku nějakou minutku trvá, než se úplně vstřebá, ale potom je to naopak paráda. Líbí se mi, že tak nejpozději do deseti minut se mléko stoprocentně vstřebá do pokožky. Žádný ulepený pocit nebo cokoliv jiného. Ale když na sebe pořádně sáhnete, tak prostě cítíte, jak je pokožka uvnitř skvěle hydratovaná.

Jestli je ta hydratace dostatečná i pro velmi suchou a sluníčkem namáhanou pokožku, to nedokáži objektivně posoudit. Já osobně jsem spokojena, ale hydratace mi obecně postačí i střední. Co můžu říct, tak cítím, že s hydratací je na tom rozhodně lépe, než třeba má oblíbená mléka od Nivea. Ten rozdíl tam je znát. 

Celkově jsem s mlékem velmi spokojená. Konzistence a dávkování na jedničku, dobře se roztírá a relativně rychle se vstřebá. Hydratace je velmi dobrá a vůně spíše průměrná. Nemám k tomu větší výtky. Znovu si ho ale asi nekoupím, protože to u tělových mazadel obvykle nedělám. Mám ráda změnu. :-)

Obvyklá cena se pohybuje kolem 500 Kč za 500 ml, ale například v podzimních výprodejích (které se už blíží) seženete mléko i za polovinu.

Co máte od Biodermy rádi vy?

4 komentáře:

  1. Od Biodermy toho mám čím dál tím víc, když mi od nějaké značky vyhovuje jeden výrobek, mám tendenci kupovat další. Teď mi v šupleti sedí 3 půllitrové červené micelárky (ehm, byla v akci :), oční gel Sensibio - skvěle hydratuje, pleťový krém Hydrabio - taky superhydratační, ABC Derm dětský opalovák - spf 50 a vůbec nelepí a chystám se koupit si Photoderm Bronz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Photoderm Bronz mám. Jako opalovák je fajn, zatím jsem se nespálila, ale s opalováním nijak nepomůže. Já jsem pořád bílá jako stěna. :-D

      Vymazat
  2. Já už Biodermu celkem přehlížím, protože mi přijde předražená a reklamu má všude ;) Možná bych si po tvé recenzi tento přípravek koupila, ale tolik peněz bych za tělové mléko asi nedala ;)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi ty ceny nelíbí a jinak než v akcích se mi do toho moc nechce.

      Vymazat