pondělí 6. května 2013

Mix vzorků

Vzorkům v pytlíčku moc neholduji. Zároveň ale nemám ráda, když se mi doma nekontrolovatelně kupí, a tak je s oblibou rozdávám, jak jen to jde. Sešlo se mi ale teď doma několik věcí, které jsem chtěla vyzkoušet. Udělala jsem tedy výjimku a pytlíčky spotřebovala sama. Ale když se na to tak zpětně dívám, asi jsem je měla také rozdat, protože tolik katastrof na jedné hromadě se jen tak nevidí. :-)



The Body Shop: Vitamin E Moisture Creem
Měla jsem tři pytlíčky po 1,5 mililitru. Vydrželo mi to na 6 použití. Krém je hodně řídký a v prvních sekundách mě vždy do nosu praštil nepříjemný zápach lihu nebo alkoholu. Rychle se to ale vypařilo a vůně krému je velmi jemná, spíše žádná. Cítím v tom ,,bavlnu" nebo ,,čistotu". Krém je skutečně velmi hydratační. Nejdříve dost lepí a trvá mu, než se vsákne. Ale do půl hodinky je to dobré a pleť dostala očividně velkou dávku hydratace. Jeví se to jak fajn krém. U takových ,,hydratačních" bomb má moje pleť sklony k tomu, že mi začnou ucpávat póry, ale to v tomto případě ani nepotvrdím ani nevyvrátím, na to bych potřebovala testovat delší dobu. Cenu plného balení jsem nezjišťovala, ale vhledem ke značce to nebude nic levného. Nevypadá sice špatně, ale zase mě ani natolik neuhranul, abych uvažovala o plném balení.

The Body Shop Drops of Youth
Mělo by se jednat o matujicí bázi, takže jsem nejdříve zajásala, protože to je přesně to, co já potřebuji. Bohužel to nějak nedopadlo. Je to hodně tekutý čirý gel, který má ve složení hned po vodě alkohol a jde to tedy cítit. V podstatě z toho nic jiného necítíte, prostě čistý alkohol. Do pleti se to vsákne během chvilky a dle návodu je tedy hned nutné použít hydratační krém, protože to pleť sice lehounce zmatní, ale viditelně vysuší. Kámen úrazu přijde při nanášení makeupu (BB krému). Jednou jsem to zkoušela nanášet hned, jednou jsem dokonce čekala hodinu, ale výsledek vždy stejný. V momentě, kdy začnete makeup roztírat, báze začne cuckovatět a všechno to jde z obličeje dolů. Takže hned máte o práci navíc, než to z obličeje všechno oberete. Nematuje to vůbec, což není nijak překvapivé, protože se to komplet všechno sloupne při nanášení makeupu. A co víc, neuvěřitelným způsobem to vysušuje. Po pouhých dvou použití jsem měla obličej samou šupinku a mazala jsem si ho pár dní dokonce mastnou Niveou, jen abych vyléčila tu neplechu, co báze nadělala. Opravdu strašná věc, díky bohu, že jsem to měla jen ve vzorečku a nikdy víc.



Dermacol Perfect Base Cream
Denní i noční krém pro mladou pleť a údajně vhodný i jako báze pod makeup, s čímž já sama tedy nesouhlasím. Za prvé, krém hrozně smrdí. Dlouho jsem přemýšlela, co mi to připomíná, až jsem si vzpomněla na vilínové tělové mléko. Opravdu mi to nesedí, navíc je to hodně výrazné a z obličeje to cítím ještě pár hodin po aplikaci. Krém je velmi hutný a dost špatně se roztírá. Musí se to do pleti hodně zapracovat. Lepí to jako blázen. Schválně jsem to zkoušela v den, kdy jsem nikam nešla a tudíž jsem na to nenanášela žádný makeup a takový ulepený pocit jsem měla celý den. Fakt si nedokážu představit, že na to ten makeup dávám, když se to samo o sobě pořádně nevsákne. Při této konzistenci bych se opět bála ucpávání póru, ale to z jednoho vzorečku nedokáži posoudit. Krém mě tedy ani parfemací ani texturou nezaujal. 

Dermacol Lift and Matt
Krém je sice určen pro věkovou kategorii 30+, ale jelikož je jinak vhodný pro smíšenou pleť a slibuje zmatnění, což je přesně to, co já potřebuji, rozhodla jsem se to vyzkoušet. Krém tedy moc nevoní. Já z toho cítím ,,nemocnici", prostě dezinfekční prostřední. Je to jen velmi jemné, na obličeji to nejde cítit vůbec, takže to mě nijak netrápí. Krém má příjemnou konzistenci, není ani moc tekutý, ale hutný, prostě něco mezi tím. Nejdříve na obličeji lehce lepí, jde cítit, že hydratace je velmi výrazná. Ale během pár minut se to ustálí a pleť je velmi jemná, mám tak trochu pocit, jakoby se na ní vytvořil ,,silikonový" povrch. Zmatnění také můžu potvrdit. Pleť se leskne méně. Sice jsem ji zapudrovala, jako vždycky, ale normálně to můžu opakovat co dvě hodiny a pořád se lesknu. S tímto krémem se ten interval výrazně prodlouží a mně stačí se přepudrovat třeba jen jednou během den. Krém mě velice zaujal, ale zatím si ho kupovat nebudu, protože bych asi měla trochu výčitky vůči mé pleti, že na ni dávám krém, který není určen pro mou věkovou kategorii. Pokud na něj nezapomenu a Dermacol ho bude i nadále vyrábět, ráda po něm sáhnu za pár let.


Kneipp krém na nohy
Tento vzoreček jsem si vzala v DM. Tak tuto značku také najdete. Krém slibuje bylinkové složení a 25% urey. Ve výsledku ale nic moc. Krém neuvěřitelným způsobem smrdí. Nejvíc mi to připomíná švédské kapky, které se používají na zažívací potíže. Hrozně silný bylinkovo větrový mix. Taková Salcura je oproti tomu naprosté neviňátko. Krém je hodně hutný, má žlutou barvu. Roztírá se sice hezky, ale vstřebává se snad sto let. Nakonec se stejně většina utřela do ponožky. Věřím, že na nějaké extrémně suché paty to dokáže zabrat, ale já zase takovou péči nepotřebuji a raději sáhnu po něčem lehčím a méně aromatickém.

Astor Lift me up
To jsem zase jednou měla skvělý nápad, testovat vzoreček makeupu z drogerie. Našla jsem ho v časopisu, kde psali, že přesně tento odstín 200 nosí i Heidi Klum. Tak jsem si řekla, že když to sedne tak sličné blondýnce, že bych to aspoň ze srandy zkusila na sobě. Jenže jsem zapomněla na to, že Heidi se očividně denně smaží v solárku, protože tenhle odstín je typická drogérková mrkev. Ono to ani není tak tmavé, jako oranžové. Nesedí mi to absolutně vůbec, je to úplně mimo moji barvu i podtón. Jinak prostě klasický makeup. Rozetřít jde sice dobře, je dost tekutý, šupinky nezvýrazňuje, ale prostě z vás na kilometr křičí, že na tom obličeji něco máte. A to nejen kvůli nepadnoucímu odstínu, prostě to vytvoří klasickou makeupovou masku. Zkoušela jsem dát na radu milovnic tmavých makeupů a snažila jsem se to ředit. Použít k těmto účelům jiný makeup je v mém případě utopie, protože i ten nejsvětlejší, co mám, je stejně o kapku tmavší, než bych potřebovala, takže míchat ho ještě s něčím tmavším, nepřipadá v úvahu. A tak jsem dala zavděk obyčejnou Niveou. Jenže abych docílila přijatelného odstínu, tak to dopadlo tak, že tam bylo 90 % krému a 10% makeupu a když jsem se to pokoušela dávat na obličej, tak se to chovalo jako klasická Nivea. Vůbec žádný efekt. Zbytek vzorečku letěl do koše. Je to pro mě ve všech směrech nepoužitelné. 

Tolik dnešní testování. Obstojně vypadají pouze dva vzorky - The Body Shop Vitamin E cream a Dermacol Lift and Matt. O těch by se reálně uvažovat dalo, ale stejně si ani pro jeden hned do obchodu nepoběžím. Zbytek byly menší či větší omyly, ale můžu být ráda, že jsem je měla jen v malých vzorečcích.

Jaký vztah máte k pytlíčkovým vzorečkům vy?

7 komentářů:

  1. Ten Lift&Matt krém mají teďka v dm v akci 1+1, kdybys ho chtěla ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky bych chtěla nějaké vzorky, ale časopisy skoro nečtu, tak mám asi smůlu. Ve vysokoškolských skriptech, byť o kosmetice, asi žádné vzorky nenajdu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z časopisu je jen ten makeup, taky je kupují výjimečně. Zbytek je buď dárek k nákupu nebo to bylo v Senzaboxu.

      Vymazat
  3. Ja vzorecky rada i kdyz se z jednoho pytlicku toho moc nepozna. Ale vzdy potesi:)

    OdpovědětVymazat
  4. :D :D Heidi mne pobavila :D Nevím, že se výrobci snaží o kompromis mezi odstínem pleti s růžovým podtónem a žlutým, aby vyhověli všem a nakonec udělají oranžádu, která sedí max. pomeranči nebo meruňce...
    Jinak na základě pytlíkového vzorečku jsem anšla svůj nejoblíbenější denní krém (bio denní péče od YR), takže mám pytlíčky celkem dost ráda :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vzorečky vždycky ráda vyzkouším :) Aspon pak vím co kupovat a co ne :)

    OdpovědětVymazat
  6. Astor Lift Me Up - tak na to mám stejný názor :-) Měla jsem přesně ten samý vzoreček, odstín 200. Zkusila jsem, zděsila se a ještě s rozběhem jsem to hodila do koše.

    OdpovědětVymazat