neděle 18. listopadu 2012

Parfémy Britney Spears

Vím, že vám už nějaký čas slibuji seriál o hledání mého nového parfému. Bohužel vše zbrzdila nemoc a já jsem neměla moc chuť zkoušet vzorečky. Ale už se na tom pracuje, tak možná v týdnu bude první díl. Než však najdu nového favorita, představím vám mé nynější hvězdy. Jsou to parfémy od Britney Spears. Dobře víte, že ji mám ráda jako zpěvačku a její parfémy mi nemůžou ve sbírce chybět. 
Chápu, že mnohým z vás to bude proti srsti. Ono je obecně hodně odpůrců parfémů se jménem celebrity. Já je mám naopak docela ráda a kromě Britney jsem měla parfém od spousty jiných známých celebrit. To, jak moc se celebrita na procesu výroby podílí, to může být samozřejmě dost sporné, ale hlavní je výsledek. A ten je v konkrétním případu Britney Spears dobrý. Všechny mé kousky jsou v provedení EDP (parfemovaná voda) a s výjimkou jednoho mají skvělou výdrž. A kdo mi dosud nevěří, zde je pár čísel.

Britney Spears pod firmou Elizabeth Arden vydala svůj první parfém Curious v roce 2004. Na prodejích se vydělalo 100 milionů dolarů za pouhých pět týdnů a stal se nejprodávanější parfémem roku. Dodnes se prodalo 500 milionů lahví s touto vůní. Není proto divu, že další vůně začaly vycházet jako na běžícím pásu. V roce 2005 to byla Fantasy. Pro rok 2006 Curious In Control a Midnight Fantasy. V roce 2007 to byla další novinka s názvem Believe. Pro rok 2008 Curious Heart. V roce 2009 přišly hned dvě edice Fantasy - Hidden Fantasy a Circus Fantasy. V roce 2010 to byla Radiance a v 2011 Cosmic Radiance. Pro letošní rok vyšla edice Fantasy Twist, která v jednom balení ukrývá dva starší parfémy Fantasy a Midnight Fantasy.
34% prodaných parfémů Elizabeth Arden jsou právě ty od Britney Spears. K dnešnímu dnu tyto parfémy vydělaly asi 10 miliard dolarů, na což připadá více než miliarda lahviček. (zdroj)

A jdeme na moji sbírku. Z celkových 11 vydaných vůní vlastním 5 kousků. A zatím je to číslo konečné, protože ostatní mi moc nevoní. A určitě souhlasím s tím, že trošku vyhrává kvantita nad kvalitou. Parfémy s jejím jménem sice vychází každý rok, ale nejlepší jsou právě ty jedny z prvních. Mými favority je Curious a Believe. Všechny mám v provedení 50 ml. Jediný Circus Fantasy je pouze 30 ml a jde o tester, čili k němu nemám originální krabičku. Stejně jako jiné věci o Britney, tak i tyto lahvičky archivuji a mám je vystavené poličce. V tuto chvíli mám pouze asi polovinu právě Circus Fantasy a trochu na dně by se našlo v Curious In Control. Všechno ostatní jsou už jen prázdné lahvičky. Následující popis jsem proto pojala spíše jako osobní pocity, které ve mně vůně zanechaly. Nikoliv jako důkladné popisování, jak konkrétně dané parfémy voní. 



Curious: (Hlava: hruška, magnolie Srdce: lotus, tuberóza Základ: vanilka, jasmín, brambořík, santalové dřevo)
První vůně a podle mě jasně nejlepší. Doteď ji žádná jiná nepřekonala. V mém případě to byl také první přírůstek do sbírky, takže lahvička je prázdná už pár let a já si pořád říkám, že si ji objednám znovu, ale vždy narazím ještě na něco dalšího, co chci zrovna vyzkoušet. Tato vůně je hodně sladká, ale zároveň má v sobě takový svěží podtón. Hodně se uvádí, že je vhodná hlavně pro mladé slečny. Přijde mi originální. Když si k ní přičichnu, tak mě nenapadá deset dalších podobných věcí, jak se mi to čas od času u některých parfémů stává. U tohoto parfému se mi nestalo, že by mi někdo řekl, že mu nevoní. Komu jsem dala lahvičku pod nos, tomu se líbila. Výdrž je také skvělá, drží celý den a na oblečení ještě déle.

Curious In Cotrol: (Hlava: ovocné tóny Srdce: fazole tonka, orchidej, vanilka Základ: Santalové dřevo, pižmo)
Jedná se novou edici k původní Curious a podle mě se zrovna nepovedla. Má v sobě takový podobný základ jako Curious, ale chybí ji ta zvláštnost a originalita. Navíc jsem zjistila, že kombinace santalové dřevo a pižmo mě hrozně nudí. Přijde mi to, že takový základ má každý druhý parfém a je to prostě nuda. Takže není špatná, ale proč používat tohle, když existuje klasická Curious, která je mnohem  lepší. Navíc mě hrozně štve flakonek, který je temně černý a nejde poznat, kolik parfému ještě zbývá. A to já nerada. Výdrž opět perfektní, celý den zvládne.

Believe: (Hlava: guave, mandarinka Srdce: růžové pupeny Základ: pačuli, pralinka, ambra)
O této vůni už jsem vám psala. Bylo to takové mé ,,sebevědomí v lahvičce". Ta vůně je zvláštní, neotřelá a opět docela originální. Měla jsem ji před pár lety a vždycky jsem si s ní připadala dospělejší.:-) Dost lidí tvrdí, že je dokonce určena spíše pro starší ženy. Tento názor sice úplně nesdílím, ale je prostě taková ,,dospělácká" a úplně jiná, než jsou vůně, které obvykle vyhledávám. Používala jsem ji jen na speciální příležitosti, abych si dodala odvahy. I tento kousek si plánuji koupit znovu. Opět jde o skvělý držák, který jde hlavně z oblečení cítit i druhý den.

Hidden Fantasy: ( Hlava: verbena, mandarinka, pomeranč Srdce: hřebíček, jasmín Základ: santalové dřevo, ambra, vanilka)
Když přišla na trh tato vůně, tak jsem zajásala. Původní Fantasy a následující Midnight Fantasy jsou totiž ty nejsladší a nejotravnější vůně, co znám. Opravdu nepřipadalo v úvahu, že bych si je kdy koupila. A tak jsem byla ráda, že je tady konečně odlehčenější verzi Hidden Fantasy, z které ta protivnost už vyprchala. Takže v kontrastu s předchůdkyněmi se mi líbila, ale později jako samotná už byla nic moc a je to nejslabší kousek, který od Britney vlastním. Vůně je docela sladká a hrozně tuctová. Zaměnitelná se stovkou dalších jiných vůni. Hrozně rychle mě omrzela. Navíc vůbec nedržela. Mohla jsem to na sebe stříkat třikrát za den a stejně to ze mě nebylo pořádně cítit. 

Circus Fantasy: (Hlava: meruňka, malina Srdce: pivoňka, orchidej, magnolie Základ: pižmo, vanilka)
Tuto vůni už jsem zde také rozebírala. Já v ní prostě cítím citrusy, i když tam žádné nejsou. :-D Nejdříve mi dokonce trochu připomínala záchodové čističe. Je poměrně výrazná, sladká. V momentě kdy si ji na sebe dám, tak se mě lidé začnou ptát, čím to voním. To se mi běžně nestává, ale tady s touto vůní pořád. To je také důvod, proč jsem si ji nakonec zamilovala a používám ji docela ráda, i když ne moc často. Výdrž perfektní, celý den zvládne.

Mým původní plánem bylo napsat krátký článek, tak vidím, že se mi to moc nepovedlo.:-) Ještě dodám, že parfémy Britney Spears u nás nejdou koupit v drogeriích ani parfumeriích. Zato v internetových obchodech je najdete zcela běžně a ceny také nejsou příliš vysoké. S trochou štěstí a chvíli hledání se za 50 ml téměř vždy vejdete do 500 Kč. 

Co vy a parfémy celebrit? Máte doma nějaké nebo jimi opovrhujete?

7 komentářů:

  1. Tak já jsem nad parfémy celebrit lehce ohrnovala nos, dokud se neobjevil parfém mé milované Dity von Teese! Sice se s tou vůní nějak moc nekamarádím (zkrátka mi vůůůbec nevoní), ale přeci jen si to už jen kvůli tomu nádhernému flakónku koupím! Je to přece od Dity! Takže to vlastně znamená, že jsem parfémy celebrit přestala opovrhovat:)

    OdpovědětVymazat
  2. Už jenom ty obaly vypadají báječně :)! Já si parfémy se jménem celebrit nekupuji, ale ne protože bych jim opovrhovala, ale jsou dražší. Většinou mi vždy ale hrozně voní :).

    OdpovědětVymazat
  3. O Britney jsem slyšela, že mezi celebritíma ujde, ale mně to nijak neláká, moc se mi nelíbí ty flakony. Z celebritích jsem ale kdysi měla Vintage od Kate Moss, ta byla hezká, ale dost brzo mě začala otravovat, takže jsem za tři roky nebyla schopná zlikvidovat ani 15 ml balení :/. A teď mám Covet od SJP, ale nechávám si ji na jaro, je to samá konvalinka, tak ještě nevím, jak se dlouhodoběji osvědčí .)

    OdpovědětVymazat
  4. Ja proti parfemum od celebrit nic nemam :) Sama jsem mela doma parfem od Avril, pak i od Beyonce - oba mi krasne vonely a vyhovovaly.nicmene s parfemy od Britney nemam zkusenosti, ale vypadaji bajecne, hlavne ta Cirkus Fantasy:)
    LL*

    luxylady2.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem ulítala na parfémy, resp. EDTčka, od celebrit v pubertě. Vždycky jsem si přála Christinu Aquileru a Kate Moss. Teď už jedině Armani <3

    OdpovědětVymazat
  6. Teď jsem si právě kupovala tester Believe na www.parfums.cz a vyšlo mě to dokonce pod 5 stovek za 100ml! Takže pokud vám nevadí, že nebudete mít originální krabičku, tak doporučuju, ta vůně je pořád stejná :)

    OdpovědětVymazat