úterý 27. listopadu 2012

Mé balzámy na rty podruhé

Před několika měsíci už tady podobný článek byl. Má balzámová sbírka se však výrazně obměnila. Z původní sestavy už mám jen zbytek mandlového od Yves Rocher, vše ostatní spotřebováno a doma je nová várka balzámů, které vám teď představím.


Garnier Repair

Tento kousek mám už docela dlouho a mám ho již skoro celý vypotřebovaný. Má naprosto neutrální vůni a příchuť. Tak trošku mi to připomíná sterilní prostředí nebo prostě čistě lékárenský produkt. Balzám slibuje nápravu popraskaných rtů. Ale tady vám moc nevím. Jak jsem kdysi psala článek o škodlivosti balzámů, tak tady s tím mám právě ten problém. Když ho začnu intenzivně používat několikrát denně, tak než aby mým rtům pomohl, tak jsou naopak ještě více suché a popraskané. Slyšela jsem na něj pozitivní recenze, tak nevím kde je chyba. Každopádně mě moc nevyhovuje a příště po něm určitě nesáhnu.

Labello Soft Rosé

Labello považuji za balzámovou klasiku a v mé sbírce najdete vždy minimálně jedno. Aktuální kousek je Soft Rosé, který příjemně nevtíravě voní a na rtech zanechá takový zdravý nádech. Hydratuje průměrně, ale pro mě většinou dostatečně. Na rtech je moc příjemný. Výdrž také taková průměrná, jak mi u balzámů na rty stačí. Jsem s ním spokojená a není to rozhodně mé poslední Labello.

Essence Kiss Care Love

Poměrně nedávná novinka od Essence. Byla jsem z ní tak nadšená, že jsem hned běžela do obchodu a ani jsem nečekala na recenze. A tak jsem si na vlastní rty mohla vyzkoušet, že tento balzám je skutečně nanic. Obal je takový levný, v poslední době se mi dost špatně vysouvá a písmo z víčka nezadržitelně někam mizí ( a to ho mám postavený na stole vedle počítače, ne nikde na dně kabelky). Sám o sobě dost chemicky a pro mě nepříjemně voní. Připomíná mi to dětská malovátka. A účinky? Úsměvné. Na rtech to vypadá docela hezky, ale nehydratuje to ani omylem. Je to tak spíše na parádu. A výdrž minimální, za chvíli je to pryč. Jediné co můžu říct, že ubývá fakt pomalu. Mám ho u počítače, používám ho X krát za den, abych se ho už konečně zbavila, ale on prostě neubývá. Stále ho mám více než polovinu. Cena je 35Kč, ale za ty peníze si radši kupte balzám od Balea, ten je o třídu lepší.

Výživný balzám na rty ELF

Potom tady mám dvojku od ELF. Jsou to balzámy ze základní řady, jeden s příchutí jahody a druhý vanilky. Opět naprosto levný a polonefunkční obal. Pořád mi to vysouvání blbne a já s napětím čekám, kdy už ten balzám prostě nevyjede. Vůně jsou hodně chemické, zvlášť ta jahoda. I na rtech to chutná trochu chemicky. Pozitivem je ovšem hydratace, která mě opravdu překvapila. Rty jsou po použití tohoto balzámu hodně vláčné, hydratované a balzám docela dlouho drží. To je také důvod, proč tu chemickou vůni i chuť toleruji. Cena je 39Kč. Znovu si je asi nepořídím, ale kdybyste náhodou někdy dělali objednávku od ELF a potřebovali třeba doplnit objednávku kvůli levnějšímu poštovnému, tak si tam jeden z těchto balzámků klidně přihoďte. 

Avon Care

Můj malý zázrak. Mám ho již podruhé a jsem opravdu ráda, že jsem ho ještě sehnala. Jedná se totiž o loňskou vánoční limitku. Naštěstí se ještě ve výprodeji objevil docela nedávno. Můžete si na Avon nadávat jak chcete, ale tohle je nejlepší balzám na rty, s jakým jsem kdy měla tu čest. Balzám je extrémně hutný a trochu hůře se roztírá. Výsledek však stojí zato. Hydratuje naprosto skvěle. Navíc je na rtech moc příjemný. Jakoby k nim přilne a prostě se nehne. Přitom vůbec nelepí. A ta výdrž, to by se i leckterá rtěnka mohla stydět. Jako příklad uvádím, že jsem si ho dala před cvičením. To znamená, že jsem se hodinu potila, vypila asi litr vody, ale po tom všem jsem stopy balzámu na rtech stále cítila. Stejně tak zvládne i celou noc a rty aspoň nádherně hydratuje. Nijak výrazně nevoní ani nechutná. Je ho 10 ml a já ho kupovala za 29 Kč. Prostě zázrak. Bohužel, jak už to u dobrých věcí bývá, již nejde sehnat.:-( Ale dívala jsem se, že letos je v nabídce podobná limitka. Tentokrát je balzám červený a je v klasické tyčince, ale složení vypadá, že je obdobné, tak třeba bude také stát za to.

Takže tohle jsou moji aktuální pomocníci, co se ochrany rtů týče. Největší radost mi dělá Avon a samozřejmě Labello a zbytek to byla taková zkouška, která zrovna dvakrát nevyšla, ale vypotřebuji je samozřejmě všechny. A aspoň můžu příště zkusit zase nějakou novinku.

Máte nějaký tip na dobré balzámy na rty?

22 komentářů:

  1. Z těchto jsem nevyzkoušela ani jeden, ale jak vidím ten Avon tak mě napadá, že mám moc ráda ten jejich vánoční kalíškový, ten je na zimu jak dělaný. Tak nevím, jestli to není jen jiná verze toho tvého.

    OdpovědětVymazat
  2. tyjo ja mam nejradeji carmex.... od te doby uz jiny nepouzivam .-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o carmex přemýšlím, ale nejsem si jistá, jestli by mi nevadilo, že je tolik mentolový..

      Vymazat
  3. Mám Garnier i Labelo a k tomu asi ještě dalších deset, ale stejně nic neúčinkuje. Jak píšeš, taky mám pocit, že jsou pak moje rty ještě vysušenější. Co teď testuju je balzám od Bione, koupila jsem si ho na základě videa od Petry z Lovely hair http://petralovelyhair.blogspot.cz/2012/11/nejlepsi-balzamy-na-rty-bione-regina.html a musím uznat, že není špatný. Ale na ten nej pořád čekám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten Bione by mě docela zajímal, možná se k němu časem dopracuji. díky za tip.

      Vymazat
    2. Tak ten Bione já vůbec nedoporučuju, podle mě je naprosto otřesný. Že by nějak extra hydratoval, mi nepřijde, spíš rty umastí a dlouho na rtech nevydrží. A co mi na něm vadí nejvíc, je jeho vůně, je šíleně přeparfemovaný, ale fakt děsně, na rtech ho prostě nesnesu. A to mega velké balení je taky děs, připomíná mi to spíš lepidlo v tyčince než balzám na rty :-D Na rty se tak velká tyčka fakt blbě maže. Takže za mě NE.

      Ale třeba Tebou zmiňovaný balzám od elf mi taky přijde děsný, mám ho zrovna doma a se sebezapřením ho dopatlávám :-D Mám taky ten jahodový, smrdí mi a na rtech je to prostě jen taková mazlavina, která nehydratuje (něco jako balzámy Helle, ale jejich jahodový aspoň hezky voní).

      Za poslední dobu je moje nr. 1 od Yves Rocher ten s tmavě hnědým víčkem (i ten mandlový je super). Příjemná jsou i Labella z řady Pure&Natural, miluju vůni Olive&Lemon.

      Vymazat
  4. Crazy rumors a balzámek od Manufaktury. Ujdou. Ale na ten top produkt stále čekám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedávno jsem se v Manufaktuře na balzámy dívala. Časem si ho koupím, ale až spotřebuji něco ze svých zásob.

      Vymazat
  5. Garnier (jen žlutý) právě používám a mám z něj stejný pocit, jako ty - nefunguje, vysušuje. Přitom už jsem měla tyhle balzámy všechny, některé i víckrát, a byla jsem spokojená. Asi "inovovali" složení.
    Jinak mně nejvíc vyhovují balzámy od Alterry a Alverde, ty si kupuju pořád dokola.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to vypadá, že ty Garnier nebudou dobré obecně, když nejsem jediná, kdo z nich má takový pocit:-( a díky za tipy na další balzámy, časem se po nich podívám.

      Vymazat
  6. Garnier som mala sice som ho dopouživaala cely vona bola velmi prijemna ale na mna bol celkom suchy a hlavne cez zimu mi nepostačoval..Teraz testujem Biodermu tak uvidim no :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. máš pravda, je takový hodně tuhý a moc ho na rtech nezůstane. snad bude Bioderma lepší.

      Vymazat
  7. Já jsem měla ten od e.l.f. a přišel mi hrozný :-/. Sama mám zatím nejoblíbenější asi od Himalaya.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je pravda, že ta parfemace je divná a dost lidí to odradí hned na začátku.

      Vymazat
  8. Teď mám crazy rumors a nemůžu si je vynachválit. Rty zanechají krásně hydratované. Jinak jsem byla spokojená ještě s balzámkem bella for teens, ten byl lehce zabervený do broskvova a dělal krásné rty.

    OdpovědětVymazat
  9. Soft Rosé je můj nejoblíbenější balzám :)
    Od Avonu jsem také jeden měla, a celkem i ušel :)

    OdpovědětVymazat
  10. To jsem ráda, že vyhrál Avon, protože sama ho mám moc ráda, a mám od něj balzámy momentálně tři :).

    OdpovědětVymazat
  11. Ten Avon je opravdu skvělý, koupila jsem ho ve výprodeji poprvé. A roztírá se mi dobře, když ho vymáčknu, tak je sice tuhý, ale tím tělesným teplem se rychle roztopí a pak už je to dobré :) Navíc hezky voní a dobře chutná :D

    OdpovědětVymazat
  12. Musím se Essence zastat, ale ten jejich balzámek kupuju už podruhý :) Mě vyhovuje moc, zdá se mi, že hydratuje a vydrží mi klidně hodinu i víc. A je mi příjemnej. No, holt je každý jiný :)

    OdpovědětVymazat
  13. Avon nemám ráda,mám s ním blbé zkušenosti...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja treba osobne s nim mam skvele zkusenosti. Mam citlivou plet a nikdy mi na ni vyrobky od avonu nevadili. Neni ta blokace ve vasi hlave?

      Vymazat
  14. Vyzkoušela jsem první tři balzámy, s garnier naprosto souhlasím, ale sestře vyhovoval, tak jsem jí ho dala. Labello nepoužívám nijak intenzivně, je to hezká vůně, ale je trochu těžká na léto a v zimě na ni nemám ´chuť´ :) jinak zastávám se essence, já mám ten růžový a výdrž je ohromující, vůně pěkná, hydratace docela ujde :) každému vyhovuje něco jiného, no :)

    OdpovědětVymazat