neděle 4. listopadu 2012

11 zajímavostí

Jako lehčí nedělní čtení si dáme tag, kterých v posledních dnech docela dost koluje českým blogovým rybníčkem. Mě nominovala Lucifrid, za což jí moc děkuji a jelikož je tag docela dlouhý, pustíme se do toho.

Pravidla: 

  • řekni o sobě 11 zajímavostí
  • zodpověz 11 otázek od blogerky, která tě nominovala
  • vymysli 11 otázek pro blogerky, které nominuješ ty

Zajímavosti o mé maličkosti...
1) Mám o čtyři roky mladší sestru, která mi čas od času pomáhá s fotkami na blog (většinou ty hezčí jsou právě od ní) a také každý den čte články a upozorňuje mě na překlepy, které sama přehlédnu
2) Loňský rok jsem dělala v Anglii aupair (zkušenost k nezaplacení)
3) Miluji atmosféru velkých měst a mám moc ráda památky. Ten pocit, když něco důvěrně znáte z fotografií a jednoho dne to prostě vidíte na vlastní oči, je k nezaplacení. Jo a také mě vždy fascinují moderní mrakodrapy. Každý si klepe na čelo, jak se mi můžou líbit skleněné krychle, ale pro mě to má vždy obrovské kouzlo.
4) Pokořila jsem Londýn, Paříž, Brusel, Vídeň a obdobnou auru pro mě má i naše Praha. Mým nejbližším cílem bude snad v příštím roce Řím a mým největším snem je New York.
5) Když jsem s blogem začínala, říkala jsem si, že vám nikdy neukážu svou pravou tvář. Poslední dobou si ale říkám, že to bez toho asi nepůjde. Respektive, cítím, že k vám budu mnohem blíž, když mě budete lépe znát. 
6) A uděláme to právě teď. Má maličkost a v pozadí má nejoblíbenější čtvrť v Londýně - Canary  Wharf.

7) Miluji zpěvačku Britney Spears. Drží mě to asi už od dvanácti let a mám doma kupu alb, dvd a tuny plakátů, výstřižků a dalších materiálů. Dnes už si tedy koupím maximálně nějaké to album nebo parfém, ale těch papírů je mi líto se zbavit. V loňském roce jsem také byla na jejím koncertu a mohla jsem si tak odškrtnout další můj splněný sen.:-)

8) S největší pravděpodobností mám na čele napsané ,,informace", jinak si nedovedu představit, že kdykoliv vyjdu mezi lidi, a je jedno v kterém městě, vždy mě osloví minimálně jeden člověk a ptá se mě na cestu, kolik je hodin, chce vyfotit nebo se mi začne svěřovat s jeho osobními problémy.

9) Jsem hrozně líná a kdyby se mi chtělo, tak jak se mi většinou nechce, stihla bych tak o 200% více práce.

10) Mezi má životní motta patří: ,,Neuč se, život tě naučí." ,,Nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř." a ,,Život je jako prázdná sklenice a je jen na tobě, čím ji naplníš, protože nakonec si to stejně vypiješ sám." Ano, ano, jsem tak trochu cynik.:-D

11) Tohle je jubilejní 100. článek na tomto blogu 

Zapeklité otázky od Lucifrid...
1) Tvůj nejšílenější zážitek (v dobrém?)
Budu se sice opakovat, ale když o tom tak přemýšlím, tak nejšílenější věc, co jsem kdy udělala, bylo odjet s minimální znalostí angličtiny a ne příliš vřelým vztahem k dětem, dělat aupair do Anglie. A byl to tedy opravdu hodně šílený zážitek. Každopádně jsem to přežila (děti to přežily také) a já si odvezla mnoho cenných zkušeností. Takže na to ve finále vzpomínám už jen v dobrém.

2) Kdyby sis mohla vybrat tři superhrdinské schopnosti, jaké by to byly?
Chtěla bych umět létat, číst lidem myšlenky a být nesmrtelná.:-)

3) Oblíbený song, při kterém se ti rozklepou kolena, zamlží oči?
When you're gone od Avril Lavigne, zvlášť v kombinaci s videoklipem.


4) Největší kosmetická fóbie?
Peeling - jenom když na něj pomyslím, tak si představuji, jak mi ta zrníčka drásají pokožku, poškodí znamínka nebo mi jinak ublíží. Nemám doma jediný a můžete mi všichni vykládat, jak je nutné odstranit odumřelé buňky, stejně to na sebe nedám.

5) Co nejšílenějšího bys chtěla v životě zkusit?
Odjet do USA zkusit se starat o pár rozmazlených dětiček. (Jsem nepoučitelná:-D)

6) Kdybys mohla cestovat do minulosti, kam by to bylo - místo, doba a koho by si ráda potkala?
Chtěla bych se podívat do pravěku a na vlastní oči vidět dinosaury.

7) Tvoje guilty pleasure? (film nebo seriál)
Mám ráda obecně takové velmi lehké a nenáročné americké komedie. Ze všeho nejvíc asi Protivný sprostý holky s Lindsay Lohan.


8) Největší úchylka?
Jednoznačně úzkostlivé hlídání data spotřeby. Pečlivě to sleduji už v obchodě a doma věci neustále přerovnávám a dívám se, jestli nejsou prošlé. A chudák takový jogurt letí z mé ledničku už dva dny před uvedeným datem spotřeby. Pro jistotu.:-) 
Stejně tak velice těžce nesu takové ty blogové hlášky typu, tuhle tvářenku mám už pět let nebo velmi oblíbené, tohle mi vydrží navěky.

9) Jaký dárek by tě dostal tak, že bys opravdu skákala radostí a zbořila barák?
Bezedná zlatá kreditka.:-)

10) Nejstrašnější film?
The Doom, který je natočený podle té hloupé bezduché střílečky (počítačová hra). Bylo mi tehdy 16 a můj úplně první přítel chtěl na tento film jít do kina. A jelikož jsem v té době byla hrozně hloupá a neuměla jsem říkat ne, tak jsem na to s ním šla. Bylo to příšerné od začátku do konce a už bych to opravdu nikdy nechtěla vidět znovu. 

11) Co na sobě máš nejvíce ráda (vlastnost nebo část těla)?
Co se vlastnosti týče, tak asi nezávislost a část těla, tak to budou oči ( s výjimkou těch kruhů, co mám pod nimi).

Otázky pro blogerky...
1) Jaký je tvůj nejdražší kousek kosmetiky, který vlastníš?
2) Jaký je tvůj neoblíbenější zpěvák/skupina?
3) Tvůj největší (kosmetický) trapas?
4) Tvoje nejoblíbenější vůně?
5) Které jídlo opravdu z duše nenávidíš a nikdy by si ho nesnědla?
6) Vysněné město, kam by ses chtěla podívat?
7) Tvoje nejoblíbenější značka kosmetiky?
8) Lidská vlastnost, kterou ze všeho nejvíc nesnášíš?
9) Kolik let má tvůj nejstarší kosmetický produkt, který doma najdeš a máš odvahu jej stále používat?
10) Tvé životní motto, podle kterého se řídíš?
11) Jaký dárek by sis letos nejvíce přála najít pod vánočním stromečkem?

A nominováni jsou...
Francoais, papaya, Skodulka, Lúca, LuxyLady, L. a B., Labradoora, Michell, Shopaholičky, Wesulle a poslední místo nechávám volné, pro nějakého případného zájemce.

Dnes jsem toho na sebe práskla docela dost, tak doufám, že jsem vás moc nevystrašila a že jste se naopak aspoň trošku pobavili. Pokud už jste tento tag dělali nebo se na něj chystáte, určitě na něj dejte odkaz v komentářích. Ráda se podívám.

13 komentářů:

  1. Jéé, velmi jsem se pobavila!:) A zajímavosti jsou vážně parádní - pořád jsem si říkala: "jako vážně? fakt? až tak?" :D :D :D A myslím to samozřejmě v dobrém, vždyť o tom to je... A jinak gratuluju k Tvému už 100. článku a myslím si, že sis teď tak trochu naběhla, neboť mě PŘÍŠERNĚ zajímá vše o tvých zkušenostech s aupair v Anglii! Neustále nad tím uvažuju, a protože už za chvíli dostuduji, tak bych ještě před nástupem do full-time jobu zkusila právě něco takového... Jen mě odrazuje můj nevřelý vztah k dětem - ale jak píšeš, ty jsi to zvládla i tak:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nejdříve moc děkuji za pochvalu. pokud bude podobných přání více, určitě bych mohla něco čistě o aupair sepsat, případně mi můžeš napsat i na email a zeptat se na konkrétní věci. a jinak zatím doporučuji tento článek, na základě kterého jsem se nakonec rozhodla já, že do toho půjdu a dost věcí jsem z něj využila.
      http://www.lochneska.cz/aupair-anglie-anglii

      Vymazat
    2. Vážně moc díky za odkaz! Já právě studuju jeden semestr v zahraničí (ještě jsem si chtěla prodloužit mládí:D), ale přeci jen šest měcíců je krátká doba, takže mi tvoje zmínka o aupair úplně probrala z mého smutku ohledně nutnosti konečně dospět, kdy si říkám: No jasně! Tohle ještě musím taky zkusit!:D

      Vymazat
  2. Páni obdivuji tvoji odvahu jen tak vyjet do zahraničí.. :) já bych chtěla taky, ale jsem prostě hroznej srab :D jinak děkuji za nominaci, až bude více času, mrknu na to ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za nominaci, pokusím se tag také sesmolit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Áhoj, tento tak je velice zajímavý. Asi ho taky vyzkouším. Jinak bych tě chtěla informovat , že jsem si založila můj první blogspot a to tento : http://funcosmetics.blogspot.cz/ tak by mě velice potěšil komentář nebo jen že by jsi chodila na muj blog :) Jinak Áhoj :*

    OdpovědětVymazat
  6. Ráda jsem se o Tobě dozvěděla pár zajímavostí, obzvláště Tě obdivuji za to, jak ses vrhla na to být aupair v Anglii. V tagu pokračuji tady:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2012/11/11-plus-11-plus-11.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za poklonu. Ono je nejtěžší to rozhodnutí, to udělat. Všechno ostatní už se potom veze nějak samo. :-) A běžím si přečíst, jaké zajímavosti si vybrala ty.

      Vymazat
  7. Pěkné! Jsi cestovatelka a obdivuju tě, žes vyjela na au pair - fakt! a taky jsi mě překvapila tvrzením o peelingu - já ho používám moc ráda a nikdy jsem se nezamýšlela nad tím, jak asi musí moje znamínka na tváři trpět!
    Jinak tag jsem taky sepsala, tak se můžeš juknout: http://stars-by-lucy.blogspot.cz/2012/10/tag-od-in-your-face.html :)

    OdpovědětVymazat
  8. Super článek! Mám ráda tenhle typ článků :) A přidávám se k ostatním komentátorkám. Dost tě obdivuji za to au-pairovství :) Já bych na to neměla nervy :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jéé, tak to jsem se dozvěděla fakt dost věcí, které jsem ani netušila a vůbec by mě nenapadly! Moc zajímavé, jsem ráda, že ses podělila :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji moc všem za milé komentáře.

    OdpovědětVymazat