středa 2. srpna 2017

Nové Baby Lips Crayon

Někdy mi recenze trvají pekelně dlouho, ale občas mám jasno hned od začátku. Tyto nové balzámky mám doma sotva měsíc, ale miluji je od prvního vyzkoušení, takže není třeba dále čekat.

Baby Lips od Maybelline jsou obecně takové moje guilty pleasure. Já vím, že je to jen obyčejný balzám, navíc v dětinském obalu. Ale prostě pro ně mám slabost a miluji je. Jsem taky moc ráda, že se hojně probojovávají na náš trh. Dříve jsem chtěla mít každý kousek, který se v drogerii objevil, ale to už teď opravdu nejde. I tak mám aktuálně otevřených 5 těch klasických a další 4 balení v zásobě. O těch vypotřebovaných nemluvě. 

Dnes si ale povíme o novince Baby Lips Crayon. Jsou to balzámky v trochu jiném balení, připomínají chubby sticky a jejich výsadou je, že jsou pigmentované. A to tak, že první zkoušení překvapilo i mě.


Testovala jsem všech 6 dostupných barev, ale nakonec jsem dva kousky vyřadila, protože se úplně neshodují s tím, co mi sluší. 

Konzistenčně je to pořád balzám. Je to neskutečně příjemné, hydratační. Samozřejmě žádné šupinky ani zničené rty to nezpraví. Ale pro tyto účely balzámy ani nejsou. Je to jednoduše pohodlnější obdoba rtěnky. Já jsem milovník těchto textur, a to klidně i na úkor výdrže, tak právě i proto mi tak sedí. Kdo má rád spíše matné rtěnky a nevadí mu sušší konzistence, tak toho Baby Lips nechají chladnými.


Ale ona ta výdrž vůbec není špatná. Ta hlavní vrstva jde tedy s jídlem dolů, pochopitelně. Ale u těch výraznějších variant zůstane na rtech stain. Mizí to rovnoměrně, zanechá to rty i trochu vláčné, takže s klidem nemusíte balzám obnovovat hned a dá se s tím fungovat. Některé, třeba ten oranžový nebo červený, pak musím ještě večer odličovat, samo od sebe to nevymizí. 

Mrkněte na ty barvy. Některé jsou krycí více, některé méně. Paradoxně nejlépe je na tom ta šílená fialová. Chytá nejrovnoměrněji a nejsytěji. Jen škoda, že se nedá nosit :-)


Co se kvality týče, výraznější rozdíly mezi odstíny nejsou. Každý trošku jinak voní a třeba ten nejsvětlejší trošičku umí zalézat do vrásek. Ostatní to nedělají. 



Creamy Caramel jsem zatím nosila asi nejčastěji. A je to pochopitelné. Je to nenápadná nude barvička, která se hodí ke všemu. Ze rtů komplet mizí po větším jídle, ale to vůbec nevadí. Balzámek je příjemný a ráda ho aplikuji znovu a znovu. Voní sladce vanilkově, ale jen velmi decentně a nijak to neruší.



Dalším mým oblíbeným kouskem je Strawberry Pop, který mi ale spíše připomíná malinovku. Je to přesně ta barva, která je uprostřed mezi růžovou a červenou. Myslím si, že ji vynosím spíše až přes zimu, teď mám radši teplejší odstíny. Opět se krásně nosí a zanechává i lehoučký stain. Voní po jahodách, ale spíše těch chemických.



Sugary Orange se zařadil mezi mé letní oblíbence. Je to krásná šťavnatá barva a zanechává neskutečný stain. I když ,,sníte" svrchní barvu, rty pořád vypadají skvěle. Voní jako pomeranč a co je příjemné, tak přesně i takhle chutná. Žádný z jiných balzámů to nemá, ale tady mám při každé aplikaci pocit, že jsem se zakousla do čerstvého pomeranče. A baví mě to. 



Candy Red je hodně odvážná červená. Mám tyto odstíny moc ráda a navíc klidně i v této balzámové textuře, ale přece jen se tady moc necítím. Jak je to balzám, tak se to umí kolem rtů trošku roztéct, a tady už je to trošku problém. Neměla jsem ještě prostor ji pořádně otestovat, uvidíme, třeba to půjde. Co mi tady taky dělá problém, tak už je samotné nanášení. Takto výrazná barva by snesla něco preciznějšího než je tento balzámový kolek. Barva je to krásná, ale to použití už mě tady tolik nesedí. Voní velmi neutrálně sladce.



Pink Crush je krásná barva, ale podle mě to chce modrookou blondýnu. Mně příliš nesedí. Je to taková ta typická barbínkovská světlá růžová. Na fotce to trochu chytá do fialova, ale ve skutečnosti to tak není. Bohužel ji musím poslat dál, protože na mě působí opravdu směšně. Svými vlastnostmi je stejně skvělá jako všechny kolegyně. Voní sladce, trošku jako karamel.



Na závěr bláznivka v podobě Playful Purple. Věděla jsem, že není nositelná, ale musela jsem jí zkusit. Na druhou stranu, kdo si chcete fialovou na rtech vyzkoušet, tohle koupíte za stovku v každé drogerii, takže je to super způsob, jak s tím začít. Konzistenčně je ten balzám ze všech nejlepší. Barva je neskutečně sytá, chytá naprosto rovnoměrně a ani se tolik nerozpíjí jako třeba ta červená. Pokud vám ta barva sedne, tak je to podle mě pecka. Já v tom vypadám, jako by mě po pár dnech vytáhli z rybníka. :-) 


Víte, že já jsem jasná. Mě ty balzámy baví. Jsou uživatelsky velmi příjemné a ta pigmentace je podle mě taky skvělá a rozhodně ji u tohoto typu produktu na první dobrou nečekáte. Záleží už jen na vás, která barvička vám více sedne. Skvělé jsou ale všechny. Cena je myslím kolem 120 Kč, ale dají se sehnat ve slevách, však to znáte.


Za poskytnutí balzámů k recenzi děkuji PR Loreal.

Měli jste možnost si balzámy vyzkoušet? Co na ně říkáte?

11 komentářů:

  1. Kromě toho fialového se mi líbí všechny odstíny. Klasické Baby Lips balzámy podle mně nejsou žádná hitparáda, ještě pořád mám zásoby, které jsem pokoupila v době babylips mánie, ale tyhle Crayon balzámy se mi docela pozdávají, takže si nějaké určitě pořídím:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Musím říct, že ta pigmentace mě velmi překvapila, nečekala jsem to. Ale nemůžu si pomoct, vůbec mě neberou.

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, no tak to chci :D vypadají super :)

    OdpovědětVymazat
  4. Wow! Pigmentace mě opravdu velice mile překvapila, budu muset aspoň po jednom odstínu mrknout, protože se mi líbí všechny, no krom toho fialového :D

    OdpovědětVymazat
  5. Túto novinku som tiež zaregistrovala :) A uvažujem, že by som si aspoň jeden kúpila, keď konečne vidím recenziu :D
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
  6. Pro mě by to asi nebylo. Já mám u výrazných odstínů radši sušší a matnou konzistenci, právě proto, jak píšeš, nechci, aby se to někam rozpíjelo. Navíc mi připadá, že to působí moc přehnaně, když je to výrazný odstín s lesklým finishem. Naopak u světlých odstínů mám radši, když se to víc leskne, v matných nude rtěnkách vypadám moc mrtvolně. Klasický Baby Lips mi nevyhovoval, podle mě je to ten typ balzámu, co časem vysušuje rty, takže člověk musí dokola mazat a mazat. Je to škoda, protože na rtech vypadal dobře a krásně voněl, měla jsem odstín Peach (broskev - fialový obal s oranžovým nápisem).
    Já si naopak myslím, že blondýnám tolik nesluší růžové rtěnky, vypadají v tom moc barbínovsky, i jedna teenagerka to nedávno v drogerii říkala, když si vybírala rtěnky. :D Tobě sluší určitě nejvíc odstín Sugary Orange. I mně se moc líbí, bohužel mi moc nesluší rtěnky do oranžova. Mně by asi slušel odstín Strawberry Pop, ten je parádní, musím ho omrknout!

    http://kliknisem.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné barvy ale na mě moc syté

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  9. Wow, fialová vypadá tak nádherně <3

    OdpovědětVymazat