neděle 23. října 2016

Zubní pasta a kartáčky Zendium

Dnes si dáme možná trošku netradiční povídání, ale přece jen, i taková zubní pasta a kartáček patří k denní rutině každého z nás, tak proč je z recenzí vynechávat. 

Konkrétně Zendium mám hodně ráda a jejich pasty v různých obměnách používám už více než rok. 

Dnes se zaměříme na nejnovější kousek v jejich sortimentu, kterým je bělicí pasta Gentle Whitening a k tomu rovnou tři zubní kartáčky.


Zubní pasty Zendium obecně vsází na ,,lepší" složení plné enzymů a absenci SLS složek. Mně na to nikdy neužilo, spíše než soupisem složek se řídím selským rozumem a tady musím říct, že mi pasty hodně vyhovují. Nepění jako klasické pasty, ale člověk si na to opravdu zvykne a teď je mi spíše divné, když se někdy omylem dostanu k něčemu pěnivějšímu. Vyhovují mi i chuťově. Ony jsou tedy spíše takové ,,nijaké" a výraznější rozdíl nenajdete ani mezi jednotlivými variantami. Ale aspoň nejsou ,,hnusné", jako je pro mě třeba Elmex. 

Také se vám musím přiznat, že jsem hrozný lajdák, co se týče dentální nitě či mezizubních kartáčků. Sice je doma mám, ale použiji je jen párkrát do měsíce. Což tedy samozřejmě není dobře, ale vypozorovala jsem, že když používám Zendium, mám obecně méně zánětů i bez toho, aniž bych tyto pomůcky používala denně. Čímž vás samozřejmě nenavádím k tomu, abyste je přestali používat. Jen je to pro mé lajdáctví menší výmluva. 



Abychom ale nezamluvili novinku Gentle Whitening. Já osobně jsem ji brala jen jako další v řadě a neočekávala jsem o nic víc než od ostatních variant. Jenže po nějakých třech až čtyřech týdnech používání jsem si mimoděk všimla, že mám zuby o něco bělejší. Nebylo to nic závratného a super perličky vám to nevrátí, ale rozhodně to byla změna k lepšímu.

Pastu už jsem vypotřebovala před více než měsícem a teď mám prozměnu verzi Fresh, takže také můžu říct, že to byl efekt dočasný, který trval po dobu používání pasty. Když jsem ji vyměnila, zase se to vrátilo do starých kolejí. Prostě si ji musím pořídit znovu.


Přejděme k zubním kartáčkům, které vůbec neměly lehkou startovací pozici. Asi to tak má většina z nás, prostě léta používáme Curaprox. A najednou přijde změna. Byla jsem hodně nedůvěřivá, ale musím říct, že jsem si k Zendiu našla cestu. Musím se ale přiznat, že jsem u Curaproxu vždy používala tu nejtvrdší nebo střední variantu a tu měkkou jsem neměla ráda. Kdo si však potrpí na super jemnost, asi mu ji Zendium úplně neposkytne. 


Kartáčky Zendium najdete ve třech verzích. Všechny jsem postupně prozkoušela a teď už mám podruhé Clinic. Ten mě také nadchnul nejvíce. Je z nich nejjemnější.Vyhovuje mi jeho malá velikost, dostane se krásně všude a prostě funguje. Více se o něm asi rozepsat nedokážu. :-)

Verze Sensitive paradoxně není zase tak jemná, má ale jinou výhodou. Štětinky jsou neuvěřitelně tenké a byť to může být při prvním čištění šok (jsou trochu ostré), má to svůj důvod. Kartáček dokáže skvěle vyčistit mezizubní prostory a to je pro nás lajdáky, co denně nepoužívají nit, opravdu super vychytávka. 

Třetí Soft kombinuje dvě předchozí verze. Má stejně jemnou plochu jako Clinic a zároveň tmavě modré štětinky, které jsou tenké a vhodné právě pro ty mezizubní prostory. Opět funguje dobře, ale ze všech verzí mi vyhovuje asi nejméně. Je už opravdu hrubější a vím, že tento si znovu nepořídím. 




Značka Zendium mě prostě baví, a byť nemám zrovna žádnou fotku, mám dobrou zkoušenost i s ústní vodou. Je neuvěřitelné jemná a příjemná. Jen tedy dražší, vyjde na 180 Kč. Zubní pasty a kartáčky poté seženete kolem stovky. 

Já jsem si na Zendium opravdu zvykla a nastálo se uvelebilo v mé koupelně. Pokud hledáte trochu jemnější pastu a dokážete se povznést nad to, že nepění a nechutná po žvýkačkách, určitě je vyzkoušejte. A pokud se nebojíte vzdát se Curaproxu, sáhněte i po kartáčcích.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji PR Zendium. 

Zaznamenali jste tuto znáčku? Máte ji vyzkoušenou?

8 komentářů:

  1. O značce vím, ale sama jsem zatím nic nezkoušela, pasty se aktuálně chystám testovat od Weledy a co se týče kartáčků, tak tam zatím tedy zůstávám Curaprox věrná a obávám se, že tyhle by na mě asi byly možná dost tvrdé :)
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
  2. O značce vím, ale co se týče zubních kartáčků, tam jsem roky těm od Curaproxu, takže zde změnu nechystám. Ale zubní pasty mně lákají, ale jsou takové poněkud dražší, tak chci vyčíhat slevu.

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle pastu jsem měla jen ve vzorečku a já s ní byla spokojená, takže bych si ráda pořídila i plné balení :) Jinak já používám jen měkké kartáčky :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Značku poznám, taky jsem měla doma jednu zubní pastu od nich a byla jsem spokojená. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Od té doby, co používám kartáčky Curaprox, se mi víc dělají kazy, nevím, jestli to je náhoda, nebo za to může ten kartáček. Nevím, kde se stala chyba. :-( Tuhle značku neznám, ale za takovou cenu bych si to nekoupila, stejně jde hlavně o správné čištění a ne o drahou pastu. Elmex jsem používala, když jsem nosila rovnátka a taky mi nechutnal. Když chci zuby vybělit, používám několik dní Sensodyne True White, před rokem mi ji koupil manžel a nedávno jsem si koupila další tubu. Mezizubní kartáčky taky nepoužívám, krvácí mi pak dásně, prostě to ta nenarvu, zuby mám blízko u sebe. Vím, že to je tím, že nejsem zvyklá, časem by asi přestaly krvácet, ale stejně to nedokážu přetrpět. :D
    http://cms.story-of-diana-s-life6.webnode.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Pastu jsem poprvé dostala tuším v DM boxu nebo Glanc Boxu a od té doby ji pořád kupuji. Tuhle bělící variantu jsem ještě neměla, takže moc ráda vyzkouším. Vyhovuje mi to, že tolik nepění a stejně jako tobě mi "chutná" :-) Líbí se mi i to balení, uzávěr stačí mírně pootočit a je otevřeno, žádné zdlouhavé šroubování.
    Kartáčky používám Curaprox, ale ty nejjemnější a jsem s nimi moc spokojená, takže tam ani nic jiného nehledám.

    OdpovědětVymazat
  7. Ja ich mám tiež doma, tie pasty sú skvelé, neštípu tak že mi idu vyštípať celý xicht. :-D sú veľmi príjemné.:) A tiež používam sensitive kefku a je super.:)

    Pozývam ťa na môj blog, práve prebieha giveaway, budem rada ak sa zapojíš. :)
    Blog By Weilynn

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat