středa 16. března 2016

Moje aktuální pleťové krémy Yves Rocher a Lirene

Je nejvyšší čas ukázat vám, které krémy jsem používala v zimním období. Vím, že taková zpětná recenze není úplně nejefektivnější, protože se všichni poohlížíte spíše pro něčem jarně lehčím, ale s recenzemi to jinak nejde, než je psát takhle zpětně. Ale věřím, že bych mohla inspirovat ty z vás, co mají sušší pleť a i v tomto čase potřebují něco výživnějšího.


Mluvit budeme o této dvojce, jejichž spojení vzniklo více méně náhodně. Yves Rocher jsem koupila v povánočním záchvatu slev a Lirene jsem poté dostala na akci jen o nějaký týden později. Oba jsou dle oficiálních popisků vhodné pro denní i noční použití, ale já mám takovou obsesi, že musím používat ráno a večer odlišné krémy. Neptejte se, prostě se tak cítím lépe. A proto dostali šanci oba najednou. Yves Rocher je hutnější a používala jsem ho ráno. Hydratační Lirene poté dostal svoji šanci ve večerních hodinách. 

A ještě je tady jedna věc, která je spojuje. Téměř totožně voní. Absolutně to nechápu, protože jejich složení je dost odlišné, ale musí v sobě mít složku, která má na svědomí tu vůni. Musím říct, že se mi moc nelíbí. Je to takové neurčitě chemické. Trochu více to jde cítit z YR, ale Lirene má naprosto totožný závan.



Krém od Yves Rocher byl tak trochu loterie. Je totiž určen primárně na suchou a velmi suchou pleť, což tam moje není, ale říkala jsem si, že na zimu by to mohlo fungovat. 

Konzistenčně je trochu hutnější,ale i tak se velmi dobře roztírá a vstřebá. Jelikož jsem ho používala ráno, důležitá pro mě byla i spolupráce s makeupem. Za tu dobu jsem ho vyzkoušela pod téměř všechny moje makeupy a nikdy nenastal žádný problém. Nežmolkovatí ani po něm makeup nesjíždí. Jediné, co jsem spozorovala, tak se pleť začala rychleji lesknout a bylo potřeba o něco více pudrovat než obvykle. Ale to přisuzuji tomu, že je krém výživnější, než moje smíšená pleť dokáže unést, takže to nepovažuji vyloženě za negativum.



I z dlouhodobějšího hlediska mé pleti svědčil. Po celou zimu jsem neměla výraznější problém s šupinkami a pleť byla dostatečně vyživená. Neobjevilo se ani větší množství akné či ucpaných pórů, čemuž umí hutnější krémy dopomoct. Nakonec se to ukázalo skutečně jako dobrá zimní volba. Aktuálně už spíše očekávám, že ho budu muset odložit (nebo ho možná i brzy dopotřebuji), protože v teplejším počasí už by to na mě nebylo. Pokud však máte normální až sušší pleť, určitě bych se ho nebála ani v tomto období. Je uživatelský příjemný a odvede slušnou práci. Pokud ho vychytáte v akci, seženete ho kolem 200 Kč za 50 ml.




Krém od Lirene je primárně určený pro citlivou pleť. Tu já sice vyloženě nemám, ale ze zkušenosti mi tento typ produktů vyhovuje, takže jsem se tomu nebránila. Krém mám dokonce SPF 6, ale upřimně, ať to má aspoň SPF 15 nebo raději nic. Takhle nízké číslo podle mě stejně nic nezmůže a v makeupech mívám obvykle větší ochranu. Z tohoto důvodu jsem krém začala používat večer.

Krém je lehoučký a roztírá se jedním tahem. Stejně rychle se i vstřebá. Přijde mi, že se krásně doplňuje právě s YR. Ten přes den pleť ochraňuje před mrazem a Lirene večer dodá potřebnou dávku hydratace. 

Pleť je opět velmi spokojená, šupinky se netvoří a ani na druhou stranu, není zatížená a nevytváří se akné ani černé tečky. 

Dokážu si představit používat tento krém celoročně a pokud nejste tak ulítlí na hlídání SPF jako já, klidně jde použít i ráno. Několikrát jsem ho zkoušela pod makeup a nedělal žádnou neplechu. Cena je necelých 150 Kč za 50 ml.



Oba krémy mi opravdu vyhovují a samotnou mi hlava nebere, jak jsou si vlastně podobné a skvěle se doplňují. Jsem ráda, že se u mě takto sešly. Pokud se poohlížíte po nějakém novém a ne moc drahém krému, můžu vám doporučit oba dva.

Za poskytnutí krému Lirene děkuji zastoupení eshopu www.kupkosmetiku.cz. Yves Rocher jsem si kupovala sama.

Jaký krém jste v zimě používali vy?

9 komentářů:

  1. Musím říct, že se mi víc líbí Lirene, YR mi přijde dost hutný. Tuto zimu jsem toho vyzkoušela víc a vítěz je ten nejlevnější krém - Alterra s aloe vera. Kdo by to řekl?

    OdpovědětVymazat
  2. Ten krém od Lirene by se mi docela zamlouval, možná se po něm podívám:-) Já jsem přes zimu používala krémy Nutri-Gold od Loreal, jindy během roku by je moje pleť asi nesnesla, ale přes zimu to bylo to pravé:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mám ten od Lirene, akorát pod mastnou pleť a musím říct že spokojenost. Pod makeupem sedí skvěle. Kupovala jsem v lékárně, ještě před vaši blogerskou akcí s Lirene.

    OdpovědětVymazat
  4. O Lirene jsem četla velmi dobré recenze. Já mám citlivou pleť na akné a tak si dávám záležet na krémech. Momentálně používám Balance krém od For Life & Madaga a jsem s ním velmi spokojena a mám v plnu pořídit si další balení nebo jiný krém od této značky. Na SPF mě nijak extra nezáleží a spíš koukám na účinost.

    OdpovědětVymazat
  5. Krém od Lirene používám, vyhrála jsem ho v DM boxu. A moc mi vyhovuje, mám pleť, která si dost dělá, co chce, ale tento krém ji vyživí, ale neucpe a navíc krásně zklidňuje začervenání.

    OdpovědětVymazat
  6. Já už delší dobu používám krém od YR, který působí proti začervenání. V minulém roce se mi totiž začaly objevovat na pleti takové červené skvrnky/žilky a na internetu jsem právě zahlédla tento krém, tak jsem si ho hned koupila. A jenom ho chválím, protože s tím začervenáním fakt zatočil :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem včera byla v Praze a vzpomněla jsem si, že potřebuji pleťový krém jsem teď líná něco vyrábět :-D A tak jsem zavítala do Yves Rocher a teda katastrofa složení samej silikon hned jsem odešla se slovy takových silikonů to ať si nechaj :-D Nakonec jsem se vrátila ke krému od Weledy a jsem neskutečně spokojená jako vdy, takže pokud nějaký krém zkus Weledu, taky na něj chystám recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Lirene mám odzkoušený a seděl mi skvěle, od YR jsem ještě nic neměla, tak až pojedu do Brna, některý si tam koupím a dám vědět.

    OdpovědětVymazat
  9. Lirene obsahuje DNA měnící složku EHMC...:-(

    OdpovědětVymazat