pondělí 24. srpna 2015

Řasenka od Maybelline

Řasenky Maybelline jsou velký pojem. Patří k jedněm z nejchválenějších po celém světě a i ti, co zarytě kupují pouze drahou kosmetiku, s naprostým klidem označí za svoji nejlepší řasenku Maybelline. Já sice dokáži uvěřit, že ji všichni milují, ale sama stojím na druhém břehu. Zatím jsem neměla řasenku Maybelline, které by mi vyhovovala. A byť to vypadalo sebenadějněji, toto prokletí nezměnil ani nejnovější přírůstek Lash Sensational.


Problém tkví v tom, že mám poměrně atypické řasy a od řasenky potřebuji trochu jinou službu. Mé řasy jsou samy o sobě poměrně dlouhé a především dostatečně husté. Problém je v tom, že rostou směrem dolů a není tolik neobvyklé, že když nanesu blbě nebo blbou řasenku, tak se mi horní řasy při každém mrknutí zasekávají o ty spodní a je to fakt nepříjemné. Proto je pro mě důležité najít řasenku, která řasy nadzvedne. Díky bohu za kleštičky, které dokáží oddřít tu největší práci. Nicméně stále potřebuji řasenku lehkou, která řasy nezatíží a budou moc zůstat natočené po celý den. Pokud navíc zvládne přidat ještě nějakou tu délku, jsem ráda. Naopak nemám ráda řasenky těžké, mokré a objemové. Ty mé řasy zatíží, slepí do několika málo povoučích nožek a začnou se zasekávat o řasy spodní, a to je fakt konečná.

To je také důvod, proč řasenky Mybelline nemám ráda. Všechny jsou objemové, mají robustní kartáčky a mé řasy slepují. Novinka Lash Sensational mě ale dokázala parádně oklamat. Hned jak jsem viděla kartáček, tak jsem se zamilovala. Je úplně jiný, než je u Maybelline zvykem a přesně takový, jaký mám nejraději. Plastový, s různě velkými štětinkami a zahnutý do banánku. Tenhle typ kartáčku mi obvykle sedí. Měla jsem radost, že konečně Maybelline vytvořil řasenku i pro mě. Dlouho jsem její nákup odkládala, protože jsem měla doma milion jiných řasenek, ale nakonec se zadařilo.


Co naplat, tahle řasenka je úplně stejná jako její kolegyně. Takže zatímco svět jásá nad úžasnou řasenkou, já jsem zklamaná. Nastala opět ta samá písnička. Řasenka je mokrá a těžká. Asi tak první měsíc jsem ji nemohla používat téměř vůbec, dokud trochu nevyschla. Jedno se tomuto kousku ale musí nechat, umí prodloužit i zahustit řasy pomocí jednoho karáčku, a to je obvykle utopie. Kratší štětinky na jedné straně zahušťují a ty delší naopak prodlužují. Po pár marných pokusech jsem jednu stranu kartáčku úplně zavrhla a používám jen ty delší štětinky. 


Na můj vkus je na kartáčku moc barvy, řasy mi to slepuje do několika trsů a pod její tíhou mi nedokáží zůstat natočené po celý den. Nejdříve se s ní nedalo domluvit fakt vůbec. Teď po dvou měsících je to o chlup lepší. A když se hodně snažím, jde docílit i přirozenějšího efektu. Ale musím fakt opatrně projet řasy tak maximálně dvakrát. Mnohem radši mám řasenky, se kterými se můžu vyhrát, pročísnout řasy stokrát a dodat jim přesně takový tvar, jaký potřebují. Tady to moc nejde. Ihned mám na řasách nános a čím víc to pročesávám, tím je to horší.

Tohle fakt není efekt, který požaduji.


Namísto načesaných řas několik párů pavoučích nožiček.


Když už nic, alespoň můžu souhlasit se dvěma věcmi, které se o řasence také tradují. Můžu pochválit její výbornou výdrž. Vůbec se nemaže, neopadává a s přehledem zvládá i vlhčí počasí. Ruku v ruce s tím jde docela blbě odlíčit. Zkoušela jsem na ni tři odličovače a ve všech případech jde dolů hůř než jiné řasenky.


Je mi to líto, ale opět jsem se předsvědčila, že Maybelline neumí vytvořit řasenku pro mě. Věřím, že je skvělá pro řídké řasy, kterým dokáže dodat úžasný objem. Pro mé řasy je to ale malá katastrofa a spíše jim škodí, než by dokázala podtrhnout jejich krásu. Byť Maybelline nabízí zbrusu nový kartáček, její schopnosti zůstávají zachovány. Pokud řasenky Maybelline milujete, může vás zaujmout i tato růžovka. Pokud jim stejně jako já příliš neholdujete, nic se na tom nezmění ani tentokrát.

Co vy a řasenky Maybelline? Která je vašim favoritem?

14 komentářů:

  1. Mám stejný problém, také mi moc nesedí :/

    OdpovědětVymazat
  2. Ja mám túto špirálu týždeň a keď som ju použila prvýkrát (použila som len tú časť s kratšími štetinkami), tak som skoro skolabovala, riasy zlepené, krátke a škaredé (a pritom mám riasy celkom dlhé aj husté). Nakoniec som to zachraňovala mojou obľúbenou špirálou od Gabrielly Salvete, aby som vôbec mohla vyjsť medzi ľudí. Na druhý deň som špirálu vyskúšala znova, poučená z prvého pokusu ale stále odhodlaná dať jej ešte šancu, použila som len tie dlhé štetinky a kefku som poriadne poutierala, aby na nej nebolo toľko produktu. Dopadlo to omnoho lepšie, riasy som už mala predĺžené a neboli už ani zlepené, nevyhovuje mi len to, že mám pocit, že riasenka dlho zasychá. Používam ju teda týždeň a už som celkom spokojná, len neviem, či mi riasenka od Gabrielly Savete za 4eurá nespraví rovnakú, alebo možno aj lepšiu službu, ako táto, čo stojí v akcii 7eur. Uf, som sa nejako rozpísala :D Snáď nevadí, chcela som sa len podeliť s mojou skúsenosťou :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ja mam presne opacnu skusenost :-). Mam riasy asi 2x take dlhe a huste ako ty (podla tvojej fotky) a pouzivam tu kratsiu cast. Perfektne mi to riasy natoci (klieste sa nechytaju u mna ani omylom) a prva vrstva sice riasy zlepi, ale ked to vezmem pekne od korienkov rias tak ich pri druhom precesani krasne oddeli. Vydrz super, neopadava, zvlada aj uplakane oci - ja som nadmieru spokojna, hlavne po tom co som si kupila ospevovanu a drahsiu Ardenku a ta mi tak max. zafarbi riasy... Takze ja som tu dnes za tu druhu stranu :-).

    OdpovědětVymazat
  4. Rasenky Maybelline mi taky nesedi. Sednou trosku az po velmi dlouhe dobe, ze zacatku vubec.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  5. Já tyhle řasenky mám docela ráda. Je podobná žluté od Miss Sporty a ta je skvělá, tak ji možná taky vyzkouším. :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  6. Řasenky Maybelline mě snad ani nemůžou zklamat, mám je moc ráda. Tuhle jsem si pořídila hned když přišla do obchodů a už tehdy jsem byla mile překvapená, teď už mám druhou, takže za mně maximální spokojenost:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Mně naopak Maybelline řasenky vyhovují velice :-) Mám řasy poměrně husté, ale krátké a rovné a tyto řasenky mi je pokaždé krásně zvýrazní. Je pravda, že jsou mokřejší a trochu slepují - což mi právě vyhovuje :-)

    OdpovědětVymazat
  8. já mám ráda tu klasickou žlutou collosal volume, jiný nějak nemám asi potřebu zkoušet...

    OdpovědětVymazat
  9. Ja ji mam rada, dela mi rasy jak mrkaci panence, ale lepsi je zluta Miss Sporty ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Já zkoušela tu v modrém obalu - Rocket volume a částečně souhlasím v tom, že vůbec z řas neopadává, nerozmazává se a hodně barví už po 1 nanesení. Což je ale výhoda v tom, že když člověk spěchá, nemusí řasy pročesávat 10x. Naštěstí mi řasy rostou nahoru, točí se mi, takže mi nepadají dolů a nemám ten problém co ty. Ale hrozně blbě se mi odličovala, což je pro mě dost podstatné negativum. Proto si ji znovu nekoupím, i když mi jinak vyhovovala.

    OdpovědětVymazat
  11. Zatím všechny řasenky, které jsem od Maybelline měla, mi sedly. Každopádně tuhle ještě neznám, ale chci si ji co nejdřív pořídit :)

    Unboxing | Parfums.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  13. Taky jsem s ní nebyla vůbec spokojena. Za mě propadák a příště nekoupím.

    OdpovědětVymazat