pátek 29. května 2015

Oční stíny Dermacol: staré vs nové

Je na čase vytáhnout z archivu jednoho pořádného kostlivce. Jedny stíny Dermacol jsem dostala předloni na Vánoce, fotky jsem pořizovala záhy poté a na svoji chvíli čekaly dva a půl roku. A dost možná by tam byly ještě déle, ale mezitím se Dermacol rozhodl stíny inovovat a do mé sbírky přišel nováček. Takže jsem se to nakonec rozhodla spojit a porovnat vám obě verze. 


Tahle dua v různých obměnách jsou na trhu již dlouho a jistě jste se s nimi setkali. Starší varianta má na sobě motýlky a já je vlastním ve fialovém odstínu 03. Novější verze láká na mozaikový stín a já mám neutrální hnědou variaci 04.

Balení je naprosto totožné. Liší se pouze přiložený štěteček. Oba jsou veskrze nanic, ale ten starší je rozhodně kvalitnější a čas od času ho používám na pigmenty. Ten nový je nepoužitelný. 



Fialová verze je barevně vyvedená. Před lety to byly skutečně moje top barvy a já jsem nenosila téměř nic jiného než fialovou. Dnes je tomu jinak a dávám přednost spíše něčemu neutrálnějšímu, ale rozhodně jsem na tuto kombinaci nezapomněla. 

Důvody, proč zrovna toto duo používám sporadicky, jsou hned dva. Za prvé je to bídná kvalita, ke které se dostanu níže. A poté jsou tady stíny Inglot, které vlastním v téměř totožném provedení. 


Stíny docela práší, jsou velmi průměrně pigmentované a nanést je na oko v rovnoměrné vrstvě je téměř nadlidský úkol. Opravdu to zabere dvakrát více času než nějaké normální stíny. Problém číslo dva začne, když stíny chcete rozmazat do ztracena. V tomto momentě se prostě smíchají v jednu neutrální fialovou a intenzita té tmavší se vytratí. 

Výdrž je docela zvláštní. Vůbec se to neslévá jako jiné stíny, ale prostě to kompletně bledne a mizí. Večer už najdu na oku jen letmý náznak stínu.

V době, kdy jsem fotky pořizovala, jsem ještě příliš neblendila, takže se aspoň můžete podívat, jak ta tmavá fialová vypadá. Plus foceno s bází Artdeco, která intenzitě dost pomohla. Sakra, fakt se mi ta fotka úplně nevyvedla a ve skutečnosti to takhle intenzivní není. Obvykle má člověk u focení opačný problém. :-D


A teď to nejdůležitější. Je nová varianta lepší? 




Vlastně ani nevím. Problémy jsou tady dost podobné. Barevná variace je sice fajn univerzální, ale obdobných stínů mám doma tuny. A kvalitnějších.

Textura je opět taková sušší a na oko se nanáší nerovnoměrně. I když pravda, asi o fous lépe než fialoví motýlci. Taktéž blendění je o fous lepší a tmavší hnědá neutíká tak rychle, byť si také svoji intenzitu neudrží.



Výdrž je u mě tak nějak standardní. Večer už to není úplně ono a trochu se slévají do vrásek, ale je to srovnatelné s jinými levnějšími stíny, takže s tím nemám vyloženě problém.


Nějaký posun mezi starou a novou texturou je, což je jistě záslužné, ale stále to není ono. Tyto stíny mě fakt nebaví. Nejvíc mi vadí jejich slabá pigmentace, a to, že na oko chytají hrozně nerovnoměrně a dlouho to trvá, než je výsledek aspoň trochu uspokojivý. Dermacol mám sice vesměs skvělou dekorativku, ale se stíny stále bojuje. Tak snad příště.


Za poskytnutí novější hnědé verze k recenzi děkuji PR Dermacol.

Máte nějakou zkušenost se stíny Dermacol?

11 komentářů:

  1. Od Dermacolu mám jeden kulatý mono stín a jsem s ním spokojená. S bází je ok, bez báze to je horší.

    OdpovědětVymazat
  2. Dermacol ocne tiene by som si sama dobrovolne nekupila. Necitala som na ne asi ani jednu pozitivnu recenziu. Ale tie fialove maju pre mna absolutne dokonalu farbu. Keby boli kvalitne, tak by som z nich bola nadsena. Pokusim sa vyskladat si Inglot paletku z identickych odtienov.

    OdpovědětVymazat
  3. Tyhle stiny jsem nezkousela a ani me nijak nelakaji.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Musím říct, že se mi nejdříve více líbily fialové stíny, ale jak jsem uviděla na oku ty novější hnědé, tak mě opravdu překvapily, jsou taky moc pěkné.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Od Dermacolu , žádné stíny vlastně ani nemám, a asi by mě nenapadlo si je koupit, miluji jejich make-upy , pudry, báze , tělovou kosmetiku, ale stíny mě nikdy nelákaly a koukám, že mrzet mě to nemusí.

    OdpovědětVymazat
  6. Od Dermacolu mám dva třpytivé, minerální oční stíny a pak dva bonbonkové, ale moc je nepoužívám, nějak mně za srdce nevzaly.

    OdpovědětVymazat
  7. Nedávno jsem koukala právě po stínech od Dermacolu, i když tyhle to myslím nebyly... tak jsem ráda, že jsem odolala. Ty vlastnosti by mě dost štvaly...

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  8. Mě se asi víc líbí ty fialové :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/maly-effectacek.html

    OdpovědětVymazat
  9. Mám ráda všechno Dermacol, jen stíny ne! Takže potvrzno!

    OdpovědětVymazat
  10. Díky za potvrzení mého dojmu, že tyhle stíny nejsou nic moc. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Oboje jsou pěkné, mě se teda více líbí ty nové, ale asi je to tím, že já preferuji teplejší odstíny. :-))
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat