pondělí 22. září 2014

Seznámení se značkou Sebamed

Sebamed je značka, kterou naleznete především v drogerii DM, ale i v jiných končinách. Přesto u nás není tolik rozšířená. Sebamed pochází z Německa, sám sebe označuje jako zdravotní kosmetiku. Nabízí kompletní péči o pokožku celého těla a jeho doménou jsou mycí produkty. Jejich přípravky jsou 100% bez mýdla a alkalických  složek, podporují obnovu přirozeného ochranného pláště kůže s ph 5.5, jsou bez konzervantů a barviv, vhodné i pro velmi citlivou a problematickou pleť. 

Sama značku sice znám, ale vždy jsem ji vnímala spíše okrajově. V poslední době ale moje pokožka čím dál citlivěji reaguje na mé neustále pokusy s novou kosmetikou (ale zatím se snažím dělat, že to nevidím, protože si nedokážu představit, že bych zůstala navěky u jednodho produktu), a tak se ráda uchyluji právě k označení ,,sensitive". Zkoušení produktů Sebamed jsem tedy jedině uvítala. 


Testovala jsem sprchový gel, tělové mléko a na závěr vám v krátkosti představím i pár vzorečků.
Sprchový gel je prostě klasika o které asi není potřeba psát mnoho. Trošku jsem se bála pěnění, protože kvůli absenci mýdla všechny produkty Sebamed pění méně než je obvyklé. Pokud však dám gel na houbičku, tak napění vcelku obstojně a nemůžu si stěžovat. Konzistenci má taktéž klasickou. Obsahuje výtažek z leknínu, což mému nosu zrovna moc nelahodí, ale není to nic tragického. Ta vůně je hodně jemná, květinově neutrální. Vyloženě mi to nevadí, ale ani se mi to nelíbí. Jinak gel klasicky umyje a pokožku zbytečně nevysušuje.



Tělové mléko už bude na delší pohádku. Opět se tedy tváří naprosto klasicky, má však jednu pekelnou vlastnost. Konzistenčně je to klasické mléko. Moc se mi líbí vůně. Je to taková ta klasická vůně ,,dětství", taková lehce pudrová. Trochu to připomíná klasickou Niveu. Vůně se na kůži hezky drží a je to rozhodně to nejlepší, co můžu o mléku říct.

Bohužel mléko nejde rozetřít. Ta textura je lehoučká, ale i když dáte mléka jen trošku, tak prostě roztíráte, roztíráte, roztíráte, roztíráte a pak to radši vzdáte a necháte si na kůži bílý flek, protože nervy máte jen jedny. Zkoušela jsem dávat různé množství, až jsem skončila opravdu je u trošičky, kdy je to samozřejmě lepší, ale i tak se to roztírá velmi špatně.

Hydratace je velmi dobrá, pokud mléka dáte trochu více, pokud fakt uberete kvůli špatnému roztírání, tak je spíše průměrná.

To roztírání mě hrozně štve, protože jinak mi mléko vyhovuje a hlavně jsem si zamilovala tu vůní. Kvůli té špatné vstřebatelnosti vám ho ale nemůžu doporučit.
 


Abych si udělala ucelenější názor na celou značku, zkoušela jsem i pár dalších miniatur.

Asi největším překvapením bylo mýdlo na obličej. Takového produktu na odlíčení jsem se vždy bála, ale řekla jsem si, že miniautura je tím správným impulsem pro jeho vyzkoušení. Moc se mi nelíbí parfemace, která mi připomíná levnou pánskou vodu po holení. Jinak jsem ale příjemně překvapena. Mýdlo má vypouknutý tvar, takže k tváři dobře přilne. Takže klasicky obličej navlhčím, lehce přejedu mýdlem a poté masíruji prsty. Hmoty je na obličeji tak akorát, nijak to nepění, ale ani nestéká. Poté smyju vodou. Obličej je vyčištěný téměř stoprocentně, na následné tonikum zůstávají už jen zbytečky. Mýdlo pleť nevysušuje a dokonce jsem si všimla, že když ho použiji ráno, tak se během dne méně lesknu. Navíc vůbec neubývá. Po dvou týdnech používání ráno i večer vypadá pořád stejně. Plné balení musí vydržet věky. Jestli bych vám od Sebamed měla něco doporučit, tak právě toto mýdlo.

Face and Body Wash jsem zkoušela jak na obličej, tak poté i na celé tělo. Na obličej mi moc nevyhovoval. Je to moc tekuté a nenapění to, takže to z obličeje ztéká a moc toho nevyčistí. Použití jako sprcháč už bylo úspěšnější. Na houbičce to trochu napění a není tam moc výrazný rozdíl od jejich sprchových gelů. Vůně je opět spíše pánská jen s lehkým nádechem oliv.

Sprchový gel je úplná klasika. Naprosto totožný jako ten, co jsem popisovala v úvodu článku, jen tenhle má svěžejší, neutrálnější pafemaci.

Krém na ruce jsem nosila v kabelce a na takové to letmé přemazání během dne stačí, ale jinak mě moc nezaujal. Vůně je lehce květinová, nejvíce jsou cítit asi růže. Textura je hutnější, ale roztírá se a vstřebává velmi rychle. Chvíli po rozetření trochu lepí, ale pak se vstřebá. Hydratace je velmi průměrná. Ke koupi velkého balení mě to nenalákalo.

Na závěr tonikum, které je ze všech věcí nejhorší. Hrozně z něj čpí alkohol a celkově mi přijde dost agresivní. Opravdu mi moc nepasuje k citlivé pokožce. Já ho měla tři dny, takže nemůžu hodnotit jeho dlouhodobější účinek, ale spíše bych vám ho nedoporučila. 



Značka Sebamed mi jako celek přijde taková průměrná. Ty věci vesměs nejsou špatné, ale ke většině z nich mám nějaké ,,ale".  Možná však jen nejsem cílová skupina. Působí na mě jako převlečená nekonvenční Nivea, takže věřím, že lidé, co jsou odkázání jen na ,,sensitive" kosmetiku bez parfemací a jiných dráždivých složek, uvítají změnu oproti klasice. Samotnou mě zaujalo pouze mýdlo na obličej, sprchovým gelem není co zkazit a to je asi tak všechno. Do budoucna se k Sebamed neplánuji vrátit.

Produkty Sebamed zakoupíte v DM drogerii a ceny se pohybují někde plus mínus kolem stokoruny za jeden kus.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji zastoupení firmy Sebamed.

Znáte Sebamed a zkoušeli jste něco od této značky?

12 komentářů:

  1. Tuhle značku znám, ale zatím jsem nic nezkoušela :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  2. Já ji tuším zahlédla v Tescu, ale blíže jsem ji nezkoumala.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  3. značku už jsem zahlédla, ale zatím jsem nic nezkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nic jsem nezkoušela, ale něco vypadá i dobře :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. tak znova a už radši ne z mobilu :D štve mě to složení u tělového mléka. snažím se to sice poslední dobou hlídat, ale zároveň nejsem úplně militantní přírodňák, jen nechápu, proč je ve výrobku pro citlivou pokožku tolik potenciálně dráždivých látek :( ale to je obecně problém u té "lékárenské" kosmetiky, lidi mají pocit, že to je něco lepšího, ale to složení tam je víceméně stejné, ne-li horší než u drogérky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Složení sice není moc kytičkové, ale na obhajobu lékárenských nebo těchto ,,ropných" produktů vždy uvádím jako příklad moji sestru. má velmi problematickou citlivou pokožku, atopický ekzém a vlastně jediné, co může používat, je tento typ produktů Nivea, Dove, Sebamed. Když zkusí něco čistě přírodního, a to třeba i dlouhodobě, tak je to u ní katastrofa. Ony někdy ty kytičky jsou mnohem větší alergeny než čistá chemie.

      Vymazat
    2. Tohle je naprostá pravda!!! U mě to funguje podobně. Mám mastnou pleť se sklonem k acne a můžu si být stoprocentně jistá, že jakmile použiju něco PŘÍRODNÍHO, budu do tří dnů samý pupen a strup!

      Vymazat
    3. Mary Key nejlepsi na citlivou a atopickou kuzi.Kdyz js se k teto kosmetice dostala byla moje plet v zoufalem stavu.Ano je trosku drazsi ale jeji vyrobky jsou koncentrovane a vydrzi vic jak pul roku.

      Vymazat
  6. Vyskusala som niektore pripravky na problematicku plet. Nesadlo mi ph, ktore vytvara tato kozmetika na pokozke.
    KAVIAREŇ-U-MAČKY

    OdpovědětVymazat
  7. Teď budu Sebamed taky testovat :) Každopádně mám zkušenosti s s tou mycí emulzí na tělo a obličej - to mi celkem vyhovovalo, zvlášť, když jsem si pak obličej namazala jejich hydratačním krémem. To bylo super.Teď mám od nich jiné věci, tak jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat