pátek 16. května 2014

Báze pod oční stíny Elf podruhé

Po delší době jsem udělala menší objednávku u Elf a zde je první vlaštovka. U Elf mám dvě zásady. Poctivě číst recenze a objednávat pouze výrobky ze Studio řady. Když se toho držím, tak na 90 % narazím na skvělé produkty, které mi vyhovují. Jenže, když se někdo nedrží ani svých zásad, tak se nemůžu divit, že si opět a zase koupí špatnou věc. Aneb báze pod oční stíny z Essentials řady se mi moc nevyplatila. Nemluvě o tom, že už jednu negativní zkušenost s bází Elf mám (recenze). Ale když si někdo nedá říct...


Báze je primárně určena pod glitrové stíny. Má je doslova přilepit k víčkům. Ale nijak se to nevylučuje s použitím na běžné stíny. S tím jsem ji také kupovala a jen jsem čekala, že by mohla být trochu lepivější a stíny se na ni budou obecně lépe nanášet. 

Báze má zkosený aplikátor, zřejmě je to zamýšleno tak, že si to tím budete rovnou aplikovat na oční víčko. To mě osobně moc nenadchlo, takže ji klasicky vymáčknu na prst a tím až rozetřu na oku. Konzistenčně to vypadá jako krém, ale po rozetření celkem výrazně lepí. Což je samozřejmě dobře, tak nějak se to dalo očekávat, když slibuje to, co slibuje.


Jsem zvyklá, že nejdříve při líčení nanesu bází, poté se věnuji makeup, pudru, tvářence a až poté se vracím k očím. Dávám bázi čas, aby trochu zaschla. U Elf je rovnou psáno, že se mají stíny nanášet hned, dokud báze nezaschne. A asi na tom něco i bude. Minimálně není moc dobré bázi ještě zapudrovávat nebo se ji snažit po nějaké chvíli ještě jednou na oku upravovat. To potom začne dělat cucky. Ale je to jasně napsáno v návodu, takže se kvůli tomu nemůžu moc zlobit. 

Konečně ale nastává jedna světlá chvilka této báze. Stíny se na ni nanášejí fantasticky. Lehce lepí, ale není to nic extrémního, jako je třeba známo o bázi Artdeco. Stíny k oku krásně přilnou, ale přitom vám to nebrání v blendění a dalšímu upravování. Barvy jsou navíc poté mnohem výraznější než s jinou bází. Výsledek je opravdu hezčí a je daleko snazší se k němu dopracovat.


Jenže se dostáváme k tomu hlavnímu, a tím je výdrž. A tady tato báze končí. Záleží na typu stínů, ale v průměru to je tak 4 - 5 hodin a poté, ne že by se stíny slévaly, ale ony jednoduše z oka mizí. Za půl dne nemám na očích téměř nic. Já mám víčka hodně mastná a nic mi stíny neudrží netknuté od rána až do večera, ale tady je ta výdrž opravdu velmi špatná. A fakt mě to štve, protože ta pohoda při nanášení je opravdu velmi příjemná. Bohužel mi za tu krátkou výdrž nestojí.

Schválně jsem dva dny po sobě vytáhla totožné stíny z paletky MUA. Jednou jsem dala bázi Too Faced a jednou Elf. Můžete vidět ten barevný rozdíl, a to i přesto, že jsem nevychytala stejné světelné podmínky. 

Stíny MUA dost práší, takže s Elf to byla při ranním nanášení fakt pohodička a nestačila jsem se divit, jak skvěle to vypadá. Jenže asi tak po 4 hodinách už to vypadalo dost ošklivě a do večera jsem na oku neměla nic. S Too Faced jsem se při nanášení trochu nadřela, výsledek není tak výrazný, ale zato tak 6 hodin to vypadalo perfektně, poté se to lehce začalo slévat do vrásek, ale večer, přesto že to už vůbec nevypadalo stoprocentně, tak jsem na tom oku ještě aspoň něco měla. Tenhle test mi potvrdil, že s Elf se kamarádit nebudeme.

Too Faced

Elf

Jestli bych někomu tuto bázi Elf doporučila, tak třeba začátečníkům, co se učí se stíny. S touto bází vám to půjde mnohem jednodušeji. Pokud navíc netrpíte na mastná víčka, tak je to vcelku dobrá a levná volba. Pro běžné uživatele to však vůbec není. Za totožné peníze seženete třeba bázi od Avon, která je daleko lepší. Nebo pokud toužíte primárně po hodně lepivé bázi, tak si připlaťte za Artdeco. A já budu dál hledat nějakou dokonalou bázi.

Báze Elf je 10,5 gramu a vyjde vás na 76 Kč. Koupíte na jejich eshopu.

Jakou bázi pod oční stíny používáte vy?

13 komentářů:

  1. škoda, ale ta obyč je fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně bohužel neseděla ani ta základní. Tahle mi dokonce přijde o chlup lepší.

      Vymazat
  2. Já ještě dokonalou bázi nenašla. Teď mám už asi potřetí artdeco a nechápu, jak ti může připadat hodně lepivá :-), mě teda nelepí ani trochu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tam jde o to, že na ni moc nejdou ,,blendit" stíny. Jednou se na ni přilepí a drží. Ale co se výdrže týče, byla to bezkonkurenčně nejlepší báze, co jsem kdy měla.

      Vymazat
  3. Ahojda,

    já osobně mám nejradši (a jediné, co na mě funguje) od Artdeco...
    s kosmetikou ELF mám celkově negativní zkušenost s reklamací a od té doby jsem u nich nekoupila a ani nikdy nekoupím, i kdyby měli sebelepší věc a milovaly jí davy, já jí mít nebudu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Artedco báze je skutečně nejlepší, co jsem zatím vyzkoušela.

      Vymazat
  4. Já mám nejraději bázi pod pigmenty od essence, je velmi lepivá a to mi právě vyhovuje! Stíny vydrží celý den, bez pohnutí i intenzita. Jenže se přestala vyrábět a já se děsím, až mi dojde. Takže hledám náhradu :) Tahle od elf se mi docela líbí, ale zase ta výdrž... No nevím nevím. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem tak trochu lempl a tu "svou" bázi jsem ještě neobjevila, takže momentálně si místo báze dávám korektor (a kupodivu to není zas tak zlé ;)). Co se ale značky Elf týče, nějak jsem k nim nezískala důvěru. Tedy, důvěru v produkty, které mohou dorazit vyschlé, rozbité nebo jakkoliv poškozené. Uznávám, že štětce mají celkem kvalitní, ale zase nejsem člověk, co bude kvůli jednomu štětci platit poštovné :) U mě proto stále vedou buď drogerie a nebo více "prověřené" zahraniční značky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Vlastním dve bázy pod tiene, ale nie som s nimi spokojná. Na bežné nosenie si vystačím s korektorom a keď chcem intenzívnejšie odtiene, použijem svetlý tieň v ceruzke od Essence alebo Color Tattoo a mám. A práve pred pár minútami som trocha experimentovala s dekoratívkou, čo nepoužívam a objavila som ten najlepší podklad - akýsi lacný tyčinkový rozjasňovač z Bipy :D

    OdpovědětVymazat
  7. nedovedu si to moc představit, patlat tím aplikátorem přímo... já jsem od elf nikdy nic neměla, ta značka je mi prostě strašně nesympatická a málokdy jsem na ně četla dobré recenze, takže si od nich prostě nic kupovat nechci

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  9. Tak aplikátorek je prostě hrůza :D Základní elf báze mi kupodivu za tu cenu pěkně drží a jsem s ní docela spokojená :-)

    Le Poisson - Lifestyle/Beauty blog

    OdpovědětVymazat
  10. Já používám Artdeco, Mary Kay nebo Essence tu pod pigmenty. Až nějakou spotřebuju, ráda bych si koupila Too Faced :)

    OdpovědětVymazat