čtvrtek 1. srpna 2013

Kosmetická statistika (červenec)

Dnes se do toho pustíme bez okecávacího úvodu, protože vážení, stal se zázrak! Doufala jsem v to od začátku, kdy jsem začala tuto statistiku dělat, kolikrát už jsem byla velmi blízko, ale vyšlo to až v červenci. Nemožné se stalo skutečností a já jsem toho spotřebovala více než koupila a počet lahviček se mi tak doma konečně snížil. I když samozřejmě, jen lehce. :-) Konkrétně v číslech je to historicky nejnižší nákup, který čítá 14 věcí. Se spotřebou jsem se vrátila do svých obvyklých čísel a dělá to 18 kousků.
Novinky

V novinkách má největší slovo asi Ladybox, díky kterému mi přibylo 5 věcí. Velkou část také zaberou nezbytnosti typu pasta na zuby, mýdlo na ruce, pěna na holení atd. Ty jsem prostě potřebovala, protože jsem za ně neměla doma náhradu. A počítat tam vlastně můžu i pudr Maybelline, ten mi také dochází a v kabelce jiný nenosím. Radost jsem si tento měsíc udělala vůněmi. Za schované peníze z narozenin mám díky své čtenářce moji milovanou vůni od Escady a také jsem si koupila voňavý vanilkový sprej od The Body Shop. Tento měsíc se mi lehce nakupily ,,mycí" věci, ale jinak jsem absolutně spokojena. Vypadat to takhle každý měsíc, tak nemám sebemenších výčitek.

Spotřebováno

Po minulém chudším měsíci jsem se zase s prázdnými lahvičkami a tubičkami vrátila do svých klasických kolejí. 18 věcí u sebe považuji za standard. Jsou tam ale i větší měrou vzorečky a něco nepřežilo vedra předchozích dnů.

1) Ústní voda Colgate - Mám ji v přehledu každý měsíc, tak už nevím, co o ní psát. :-) Prostě mi po všech směrech vyhovuje a vídat ji budete i nadále.

2) Tekuté mýdlo Balea - Kupuji pravidelně kvůli jeho nízké ceně. Tohle krásně vonělo po medu. V budoucnu určitě po nějakém jejich mýdlu sáhnu znovu.

3) Opalovací krém Eveline - Ne že bych měla letos tolik příležitostí k opalování. Tohle jsem měla zbytek z minulého léta. Opalovací krémy od Eveline mám moc ráda. Používala jsem je poslední asi čtyři roky. Hezky voní, dobře se roztírají a nezanechávají bílé mapy. I přes nízký faktor jsem nikdy neměla problém se spálením. Letos jsem na to šla ale poctivě a koupila jsem si raději opalovací krém z lékárny.

4) Sprchový gel Dermacol - Byl jednoduše skvělý. Nádherně voněl a jinak splňoval to, co se od sprcháče očekává. Delší dobu už vyhlížím tu novou třešňovou variantu a dost možná se někdy vrátím právě i k hroznům a limetce.

5) Šampón Migliorin - Má vlasová kůra je u konce. Velmi brzy o tom bude samostatný článek, tak to teď nebudu rozebírat.

6) Ampule Migliorin - Ten samý případ. Dozvíte se více již brzy.

7) Tělové mléko Nivea - Má mazací klasika. Tato mléka mám prostě ráda a vyhovují mi. V budoucnu určitě po nějakém sáhnu znovu.

8) Pěna na holení Balea - Další kousek od Balea, který mám velmi ráda. Na to, že je to pěna, tak balení vždy vydrží hrozně dlouho. Hezky voní a navíc nedráždí pokožku. Určitě si ji koupím znovu.

9) Deospray Christina Aguilera - Hrůza a děs. Mně se líbí ta vůně samotná, ale v toaletce. Chtěla jsem ušetřit, tak jsem koupila jen deodorant a byly to vyhozené peníze. Čpí z toho hlavně alkohol, samotná vůně je slabá a vydrží tak deset minut. Obecně nemám ráda tady ty hranaté deodoranty z drogerie, protože mi přijde, že všechny voní stejně a všechny jsou naprd. Už se s žádným z nich nikdy nechci setkat.

10) Sprej na vlasy Rene Furterer - Má chránit vlasy před sluníčkem, tak jsem ho teď pravidelně používala. Hezky voněl, vlasy nezacuchal, nezatížil, ale ničeho zázračného jsem si nevšimla. Do plného balení bych nešla.

11) Tělové mléko Weleda - Jelikož to byl pidi vzorek, používala jsem to jen na ruce. Bylo to hodně tekuté, ale jinak vcelku fajn. Akorát to tedy hrozně otravně vonělo po citrusech. Nedovedu si představit, že bych si to namazala na celé tělo. Velké balení mě neláká.

12) Krém Ryor - Byl hodně hutný a mastný, ale kupodivu póry neucpával a v kombinaci s krémem od Sante mi vyhovoval i v letních měsících. Znovu si ho ale asi nekoupím.

13) Krém na ruce Vichy - Byl extrémně mastný a dost nevábně voněl. Hodil se akorát tak na noc. Hydratace sice super, ale prostě mě celkově nenadchl a znovu bych ho nechtěla.

14) Čisticí pásky Essence - Nejsou sice nejlepší pásky na světě, ale minimálně jsou nejlevnější, takže je prostě občas používám a budu používat i nadále.

15) Pasta na zuby Sensodyne - Prostě pasta, nemám k tomu co dodávat.

16) Balzám na rty Ladybox - Bohužel se stalo to, co jsem předpokládala už na začátku. Ušlechtilé složení bez chemických látek je super, ale pokud tam není konzervant, tak to prostě nevydrží. Tím spíš, když je teplo a ještě se do toho sahá rukama. Celé se mi to rozteklo a začalo to divně smrdět. Takže to letělo do koše, i když mi zbývala ještě více než polovina.

17) Řasenka MUA - Pro mě byla milým překvapením. Moc mi vyhovovala. Dělala přirozené, ale přitom prodloužené řasy a hlavně spolehlivě držela na svém místě po celý den. Časem si ji plánuji koupit znovu.

18) Lesk na rty Essence - Můj oblíbený lesk a asi nejlepší výrobek od této značky. Byla to krásná barva, lesk měl super konzistenci, která ani nelepila, ale zároveň na rtech držela obstojně dlouho. Časem bych si nějaký lesk od Essence chtěla koupit znovu.

Za červenec mám tedy opravdu radost. Takový menší půst se mi vyloženě hodil. V srpnu už to ale bude o kapku horší. Dlouho jsem nebyla doma a čekají tam na mě nějaké balíčky od L'oréal, plánuji si něco pěkného koupit na dovolené, plus mi do cesty spadne určitě ještě něco, však to znáte. :-)

Jak jste na tom v červenci byli s nákupy vy?

17 komentářů:

  1. Gratuluji a tleskám! :D Mně se to asi v životě nepovede :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ja tu spotrebu proste obdivuju,ja spotrebovala jedenact a je to muj rekord:D A nakupy u me nicmoc,snad jen ty box:) Jinak Affinitone pouzivam taky,jak pudr a make-up,stalice u me:)

    OdpovědětVymazat
  3. Pane jo, takových věcí! Nad tím vždy kroutím hlavou, mně se nic takového bedaří...

    OdpovědětVymazat
  4. Tak z novinek jsem měla akorát Fáčka a jinak tuhle pěnu od Gilette používám stále a nemůžu si jí vynachválit. Ze spotřebovaných produktů mám ten Dermacol akorát pomerančový a je boží a pak tu Christinu ale já jí mám celkem ráda :). Tyhle články mě u tebe hrozně baví :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám Gillette také nejraději. Sice je dražší, ale střídám to právě s Baleou.

      Vymazat
  5. tak tohle je snem asi každé blogerky, která si svou kosmetickou statistiku vede:) já jsem na tom za červenec dost bídně.. nákupů mnoho a vypotřebovaných věcí minimálně.. snad se někdy k zápornému číslu taky dopracuji:)

    OdpovědětVymazat
  6. Vypotřebovaný lesk? Jako fakt? Zázrak! Jinak dle mě byl ten krém od Weledy celkem humus. Vůbec, ale vůbec nehydratoval.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však jsem taky pořád používala jeden a ten samý a dalších dvacet mi tu leží ladem. A to měl tento chudáček jen 4 ml. Jak budu vypotřebovávat ty větší, to opravdu netuším :-)

      Vymazat
  7. Opravdu těch věcí spotřebuješ hodně, to mně se nikdy nepovede :( Ze zmiňovaných věcí mám zkušenost pouze se sprchovým gelem Dermacol a opravdu krásně voní a splňuje co má. Sprchové gely Aroma Ritual jsem si oblíbila a také čekám, jak bude vonět ta třešeň.

    OdpovědětVymazat
  8. Jsem si musela ten první odstavec přečíst víckrát, protože mi to furt nedávalo smysl - a to jde jen o zamění slov více-méně :D každopádně článek mi pomohl v mém malém dilematu :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sama jsem se do toho pěkně zamotala. :-) už je to opravené.

      Vymazat
  9. Super, ďakujem za tipy :) Už konečne musím vyskúšať tie prúžky na nos od essence a mydlo od baley.

    OdpovědětVymazat
  10. Ty jo, gratuluju! To se mi snad nikdy nepovede :)

    OdpovědětVymazat
  11. Páni tu spotřebu trošku závidím,ačkoliv některé věci úmyslně šetřím. Já jsem za červenec hlavně nakupovala, ale mou omluvou jest fakt, že jsem měla narozeniny a tak dost z toho jsou dárky, ačkoliv i tak je toho hodně no :D...

    OdpovědětVymazat
  12. Gratuluju k zázraku!:) Veronika

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuji vám všem za komentáře!

    OdpovědětVymazat
  14. Šikulka! Já si pomalu hledám větší byt, nějak se mi ta má sbírka začíná rozrůstat. :)

    OdpovědětVymazat