čtvrtek 21. března 2013

Souboj laků na vlasy

Laky na vlasy nejsou zrovna kosmetická položka, kterou bych využívala nějak často. I tak se mi ale vyskytují doma hned dva a rozhodla jsem se je mezi sebou porovnat.

Vlasy si v podstatě lakuji jen v jednom případě, a to tehdy, když si je vyžehlím. Což nastane možná tak jednou měsíčně. V poslední době jsem ale za účelem recenze používala laky častěji, a to i tehdy, když jsem vlasy neměla vyžehlené. Poctivě jsem je střídala a jednou jsem dokonce zkoušela dát na každou půlku hlavy jiný lak  :-D (normální to asi není, ale je to nejefektivnější způsob, jak je mezi sebou porovnat ).

Konkrétně šlo o lak 3 Weather Taft od Schwarzkopf a Wellaflex od Wella.


Schwarzkopf mám o něco déle, kupovala jsem ho loni na podzim. Vybírala jsem ho spíše tak nějak náhodně. Prostě jsem potřebovala lak, tak jsem zašla do drogerie a vzala to, co bylo zrovna ve slevě. Lak je ultra strong označený čtyřkou. Kromě silné fixace slibuje dodat vlasům intenzivní lesk deseti karátového briliantu.

S lakem jsem spokojená. Fixuje skutečně dobře. Vlasy neslepí a vydrží mi v dobrém stavu stejně dlouho, jako bych žádný lak nepoužila. Takže vlasy zbytečně nezatěžuje, nemastí. Vůni má takovou typickou ,,lakovou". Připomíná mi to vůni klasických kadeřnických salónů. Vyloženě mi to nevadí, ale ani mě to nijak neoslnilo. I když jsem psala, že to vlasy nezatíží, tak přece jen ten pocit, že jste je nalakovaly, v nich zůstane. Není to vyloženě doslova ulepenost, ale prostě když do těch vlasů hrábnete, tak ten lak cítíte. Zmínit musím určitě ten lesk, který výrobce slibuje. Jestli se mi vlasy lesknou jako desetikarátový briliant, to tedy nevím, ale rozdíl tam rozhodně je. Mám červený melír a tento lak ho dokáže skvěle ,,vytáhnout". Vlasy jsou výrazně lesklejší a barva více vynikne a řekla bych, že tento efekt ve vlasech zůstane i daleko déle než slibovaných 24 hodin. To je taky jeden z důvodů, proč jsem teď tento lak začala používat častěji a i ve chvílích, kdy žádnou fixaci nepotřebuji. Ten lesklý efekt se mi na vlasech moc líbí.

Wellaflex jsem dostala na akci Wella v lednu. Jde o jednu z horkých novinek. Tento lak má inovativní složení, kde jsou o 30% menší částice, které způsobují to, že lak vlasy vůbec neslepí a naopak je nechá velmi přirozené. Já ho mám navíc ve variantě pro větší objem. 

Tento lak především krásně voní. Je to svěží, evokuje to ve mně čerstvě umyté provoněné vlasy. Na stupnici intenzity je také označen číslem čtyři. Na těch menších částicích asi přece jen něco bude. Vlasy jsou po použití tohoto laku skutečně velmi lehké, vzdušné a vůbec to nevypadá, že v nich nějaký lak máte. Fixační vlastnosti jsou podle mě průměrné. Já v tomto směru nemám vysoké nároky, takže mně vyhovuje. Vyžehlené vlasy to napomůže nechat skutečně v takovém stavu, jak si představuji. Ale oproti Schwarzkopf tady prostě vidím rozdíl. Tento lak vlasy opět nijak neslepí, nezatíží. Vlasy vydrží v přijatelném stavu stejně dlouho jako obvykle. O tom že by lak dodával větší objem, toho jsem si nevšimla. Ale spíš to má fungovat asi tak, že si vlasy vyfoukáte, vytvoříte si ten objem a tento lak by to měl poté udržet. Což za sebe nemůžu nijak dokázat, protože si vlasy nefénuji. :-) Opět jsem s lakem spokojená, svoji funkci zvládne a vlasy jsou po něm velmi přirozené.

Kdo to tedy vyhrál? Těžko říct. Každý z těchto laků má svá pro a proti. Schwarzkopf lépe vlasy zafixuje, Wella udrží vlasy přirozenější a je příjemnější, navíc lépe voní. Schwarzkopf ale vlasy krásně rozzáří. Takže je asi zřejmě budu i nadále střídat podle nálady a vzhledem k tomu, jak často je využívám, tak mi vydrží ještě hodně dlouho.

Oba laky mají 250 ml a přiznám se, že nevím přesnou cenu ani u jednoho. Ale mám ten pocit, že se budou pohybovat v podobných číslech a bude to něco kolem stokoruny.  Dnes opravdu nevím, který lak vám doporučit. Pokud někdo potřebuje primárně hodně silnou fixaci, tak Schwarzkopf, pro koho je primární přirozenost, tak Wella. Takže to nechám na vás.

Jaký lak na vlasy používáte vy?

2 komentáře:

  1. Já měla doma oba, aorát jen jiný typ. Rozdíl jsem moc nepozorovala a to jsem si dělala různé účesy jako pokládaný vlny nebo vyfoukaný objem. Přijde mi, že záleží spíše na gelu nebo pěně, kterou si tam dám před fénováním a lak na konec už ak důležitý není - alespoň u mých vlasů.

    OdpovědětVymazat