pátek 15. března 2013

Oční korektor Jemma Kidd

Tenhle kousek jsem pořídila velice impulsivně. Rozmýšlela jsem se o něm možná tak pět minut. Objednávala jsem ho v eshopu Plum, kde už jsem delší dobu měla vyhlédnutých pár věcí, ale stále jsem vyčkávala. A najednou se tam objevila tato novinka. Korektor jsem v tu dobu potřebovala, slibována byla super světlá barva, tak jsem ho prostě přihodila k nákupu a bylo to. A kupodivu ani po týdnech zkoušení toho rozhodně nelituji. Tohle byl dobrý kup. Představuji vám korektor pro oční okolí od Jemma Kidd.



Korektor toho slibuje více než dost. Krémový korektor kryje tmavé kruhy pod očima a stará se o to, aby se příště neobjevily. Obsahuje pečující složky, které pomáhají k opadnutí otoku kolem očí, vyplňuje drobné vrásky. Může posloužit i jako báze pod oční stíny. Vlastním ho v odstínu 01 - light.

Trochu jsem se bála té textury, protože jsem takový korektor nikdy dříve neměla. Bohužel se nedá nic dělat, musí se do toho sahat prsty (i když určitě by šel použít i nějaký štětec, ale prsty je to pro mě rychlejší). Ale příjemně mě to překvapilo. Je to pevněji slisovaný krém, který ale při kontaktu s pokožkou ihned taje. Stačí prstem lehce přejet a máte dostatečné množství na jedno oko. 

Dále jsem se bála toho, jestli deklarovaný super světlý odstín bude skutečně podle mých představ. Opět trefa. Korektor je extrémně světlý. Dokonce se dá spíše přirovnat k bílé barvě než k jakémukoliv odstínu hnědé. Na moji světlou pleť a ještě zvlášť pod oči je to naprostý ideál. Ale je to skutečně jen pro bledule. Tmavší typy by si tím akorát tak vykouzlily bílé kruhy pod očima.  Ale určitě půjde sehnat i v tmavší variantě, i když už ne v českém eshopu, tam je jen právě tento jeden odstín. 




A co všechno se všech těch slibů skutečně umí? Kruhy pod očima skutečně lehce zakryje. Úplně na sto procent to tedy není, ale já zase na nějaké extrémní kruhy pod očima netrpím, dlouho jsem na ně nepoužívala žádný korektor, takže i tohle je pro mě změna. Oční okolí navíc zmatní a dodá mu zdravější nádech. Celkově jsem si na něj tak navykla, že ho používám pravidelně při každém líčení a bez něj už mi v tom obličeji prostě něco chybí. Stačí ho nanést jen trochu a musí se dobře rozetřít. Pokud omylem necháte silnější vrstvu, tak se okamžitě přestěhuje do vrásek. Nicméně se tak stane nejpozději do pěti minut po nanesení, takže to ještě stihnete opravit v klidu doma a během dne už zůstane hezky tak jak má a do vrásek nezaleze.

Dále slibuje zmírnění kruhů a vaků pod očima. To mi nejdříve přišlo jako blbost a nijak jsem to neřešila. Ale asi po měsíci pravidelného používání jsem si všimla, že kruhy pod očima sice stále mám, ale rozhodně jsou mírnější a vaky pod očima jsem neměla ani nepamatuji. Určitě to není samospásné, ale nějaké menší účinky tam v tomto směru jsou.

Korektor jsem vyzkoušela i jako bázi pod oční stíny. V tomto případě jsem nanášela silnější vrstvu. Stíny na tom dobře držely, hezky to pomohlo sjednotit barvu. Osvědčilo se mi to hlavně u stínů, které mají tendenci chytat nerovnoměrně. O kapku to dokázalo zvýraznit barvu stínů. Výdrž to bohužel neprodloužilo nijak výrazně. Bez báze je to u mě 1 - 3 hodiny a s tímto korektorem tak 2 - 4. Možná pokud někdo nemá problém s mastnými víčky a postačí mu jen nepatrné prodloužení výdrže stínů, tak by to nemuselo být úplně marné. Pro mé potřeby je to však nedostačující.

I když to korektor nemá v popisu práce, tak jsem ho nejdříve chtěla používat i na krytí pupínků. Tady jsem ale bohužel nepochodila. Pupínky, pigmentové skvrny či jiné nedostatky na pleti nezakryje vůbec. Je určen čistě jen na kruhy pod očima.

 Schválně jsem nechala stranou veškerá ostatní líčidla a použila jen korektor. Na první fotce nemám vůbec nic, na druhé je pouze pod očima korektor. Klasicky to ještě celé přepudruji a samozřejmě namaluji oči. I tak to ale bohužel na fotce nevyniklo tak, jak bych si představovala. Zkuste si aspoň všimnout, že na druhé fotce je okolí pod očima matnější, vrásky pod ním méně výraznější.


Celkové shrnutí: Korektor má výbornou světlou barvu, dobře se nanáší a pří správné aplikaci později během dne nezalézá do vrásek. Kruhy pod očima zakryje velice obstojně, ale ne stoprocentně, lehce zmírňuje kruhy i vaky pod očima, jako báze pod oční stíny je velice průměrný a pupínky či jiné nedokonalosti nezakryje vůbec. I přes to všechno jsem si ho velice oblíbila a své běžné líčení už si bez něj nedokážu představit. Ubývá velmi pomalu, takže mi bude dělat společníka ještě hodně dlouho.

Množství je 7g a já jsem ho kupovala za 250 Kč, ale teď se dívám, že aktuální cena je nižší, a to 235 Kč. Koupit ho můžete zde. Je to sice trošku dražší záležitost než korektor z drogerie, ale v tomto případě peněz nelituji. Jsem ráda, že jsem našla pro mě vyhovující odstín, navíc korektor velice slušně funguje. Takže za mě ano.

Značka Jemma Kidd je u nás docela neznámá. Znáte ji, máte od nich nějaký produkt?

12 komentářů:

  1. Po tomto korektoru jsem se u plum taky dívala a zaujal mě. Jsem ráda, že je dobrý, takže až dopotřebuju ten co mám doma tak si ho pořídím.

    http://umaleprincezny.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Chjo, ja prece dalsi korektor nepotrebuju! Mi davas :). Jsem hodne nalakana :))).

    OdpovědětVymazat
  3. Tento korektor vypadá jako něco, co by se mi přesně hodilo. A přesně takové vlastnosti od korektoru očekávám. Díky za tip! :) A dovoluji si Tě pozvat k sobě na giveaway, kde se také soutěží o jeden korektor (krom jiného).

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/03/jarni-obdarovavani-aneb-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  4. Tuhle značku neznám a ve fotkách moc velký rozdíl nevidím, takže bych ho nekoupila :).

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá dobře, ale na mě asi bude moc světlý :(

    http://cosmetic-styling.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Moc děkuji všem za komentáře :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ta světlá barva se mi moc líbí :) Ale asi by mi vadilo nabírání z kelímku a mít to všude za nehtama... štětečkem to neumím moc vklepat...
    Používám Garnier roll on. Spousta lidí tvrdí, že jim připadá tmavý, ale já mám ty kruhy tak tmavé, že hooodně světlé korektory na mě vypadají děsně, jak kdybych se opálila se slunečními brýlemi :D
    http://mademoiselleeem.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. mám s kruhy pod očima problém, kouknu se na něj, je to moje naděje :)

    OdpovědětVymazat
  9. To zmírnění otoků a kruhu pod očima by se mi moc hodilo. Jsem na tom v tomto ohledu opravdu špatně. Hlavně ty kruhy, z toho jsem úplně nešťastná. Máš prosím vyzkoušeno, jestli to na ty kruhy pod očima skutečně funguje? Já už uvažuji i o téhle možnosti. Že bych si nechala ty kruhy esteticky zakrýt.

    OdpovědětVymazat