pátek 16. listopadu 2012

Pěna a gel na holení Balea

Dnes si dáme trochu netypickou recenzi na pěnu a gel na holení, ale co si budeme povídat, i tohle patří mezi kosmetické nezbytnosti a i zde jde narazit na dobré a špatné kousky. Mými favority jsou v tomto směru gely Gillette. Ale ty jsou také docela drahé, a tak jsem se rozhodla vyzkoušet levnější varianty. A co jde sehnat levnějšího, než Balea. Začala jsem pěnou na holení pro citlivou pokožku a poté jsem přikoupila ještě gel se stejnou parfemací. Oba výrobky už mám touto dobou vypotřebované, tak zavzpomínám, jaké byly.


Pěna na holení stála pouhých 40 Kč a obsahovala 150 ml. Já mám pěny docela ráda, protože u gelů se mi stává, že neodhadnu množství a vymáčknu ho zbytečně moc. Pěna jde v tomhle směru lépe korigovat, nic se nemusí rozmazávat jako gel. Čeho jsem se trochu bála, tak byla výdrž. Přece jen pěny v tom balení nemůže být tolik jako gelu a teoreticky by měla být i rychleji spotřebovaná. Čemu napovídá i cena, pěny bývají o něco levnější. Každopádně Balea se mě pokouší přesvědčit o opaku. Tato pěna mi vydržela 3 měsíce a to musím podotknout, že šlo o červen, červenec a srpen. Čili léto, kdy je holení pomalu na denním pořádku. Takže 3 měsíce intenzivního holení za 40 Kč, to se mi docela zamlouvalo. Samotná pěna byla moc fajn. Má příjemnou parfemaci, takovou lehkou, nenápadnou, přesně jak by u přípravků na citlivou pokožku mělo být. A musím také říct, že se pro citlivou pokožku rozhodně hodí. Někdy se mi stává, že mě gely občas pálí, zvlášť třeba v podpaží nebo tříslech, ale tady bylo vše v pořádku. Pěna mě natolik nadchla, že jsem se i nadále rozhodla zůstat u Balea, ale tentokrát jsem sáhla po gelu.

Gel se prodává ve stejném množství 150 ml, ale je trochu dražší, stojí 50 Kč. A perlička na úvod. Gel k mému překvapení vydržel měsíce jenom dva  - září a říjen. Měsíce, kdy má intenzita holení prudce klesá. Takže toho zvládl mnohem méně než pěna. Tohle mě docela zklamalo. Když si koupím svůj oblíbený Gillette, tak sice stojí 150 Kč, ale vydrží mi skoro rok. 
Parfemaci má totožnou jako pěna, čili to mi vyhovovalo moc. Stejně tak je vhodný pro citlivou pokožku, tak jak slibuje. Akorát mi přišlo, že se gel docela špatně rozmazával a při holení dělal jakoby cucky. Sice to nebylo nic zlého, ale nejlepší gel na holení to tedy není.

Kdybych vám měla jeden z těchto kousků doporučit, tak by to byla určitě pěna. K té se časem možná i vrátím. Vím, že gely Balea jsou docela oblíbené, tak by mě zajímalo, jakou  zkušenost s nimi máte vy. Hlavně mě zajímá výdrž. Jestli jsou ty dva měsíce standard nebo jestli jsem třeba měla smůlu na špatné balení. Tak jak tak, u mě v koupelně se opět objevil můj oblíbený Gillette a Baleu chvíli nechám být.



12 komentářů:

  1. Já tohle nepoužívám, stačí mi pouhý sprcháč. Je to pohodlnější a do koupelny se mi toho vejde víc :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, dřív jsem používala Gillette, ale sprcháč poslouží úplně stejně a to mám kůži dost citlivou.

      Vymazat
  2. asi ten gel .. :)
    http://she-is-the-1.blogspot.ch/

    OdpovědětVymazat
  3. Ja pouzivam taky Gillette, s temito vyrobky nemam zkusenost, ale asi tu penu vyzkousim!:)
    LL*

    luxylady2.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám také tu pěnu a je snad nekonečná. Pořád v ní něco je :D.

    OdpovědětVymazat
  5. já používám ten gel od Balei, ale už mi dochází, tak příště určitě sáhnu po té pěně, docela jsem se jí bála, ani nevím vlastně proč :D

    OdpovědětVymazat
  6. Tu pěnu mám už druhé balení a jsem spokojená, svojí funkci to udělá a moc nestojí:)

    OdpovědětVymazat
  7. já sprchové gely používám jen jako nouzovku, třeba na dovolené. ale moc mi to nevyhovuje, to prostě nedokáže vytvořit tu správnou pěnu. ale je zase dobré, pokud to tak někdo zvládá, má doma o lahvičku méně:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Já z téhle řady používám hlavně balzám po holení, ten je bezkonkurenční, pokud ho nepřestanou vyrábět, budu si ho kupovat znovu a znovu. Krásně voní, je levný, kůže je po něm hebká a zvláčněná a po pupínkách ani stopy :)

    OdpovědětVymazat
  9. Momentálně používám holící pěnu od značky Isana - pánskou a jsem s ní spokojená

    OdpovědětVymazat
  10. ahoj, ja som zatiaľ vyskúšala len ten gél a tiež sa mi zdá, že sa veľmi rýchlo míňa.

    OdpovědětVymazat
  11. Ahojky, s Baleou mám zatím jen super zkušenosti, i když znám teda i kvalitnější značky samozřejmě :) Ale poslední dobou přemýšlím nad pořízením epilátoru nebo někdy i nad epilací. Máte někdo zkušenosti s tím, co se vám lépe osvědčilo a co by jste mohly doporučit? Díky :)

    OdpovědětVymazat